‘Mirades’, un cicle d’exposicions sobre l’aigua, la terra, el foc i l’aire

Recull d'imatges del cicle d'exposicions 'Mirades' sobre l'aigua Recull d'imatges de les exposicons de 'Mirades' sobre l'aigua
15/03/2024 Arxiu Històric

El Centre Obert d’Arquitectura analitza els principals elements naturals a través del cicle d’exposicions fotogràfiques ‘Mirades’, un projecte coral de totes les seus de la institució que busca entendre la relació entre l’arquitectura i l’aigua, la terra, el foc i l’aire.

A través de la mirada de professionals de la fotografia, el cicle pretén donar visibilitat i posar en valor el patrimoni local a través de l’observació d’aquests elements primaris. Des del desembre del 2023 i durant 4 anys, cada element serà el protagonista de sis mostres, una per a cada demarcació, que ajudarà a entendre i contextualitzar l’arquitectura i l’urbanisme de cada regió.

L’aigua centra el primer any

En un context de sequera com l’actual i tenint en compte l’estreta relació que durant molts anys hi ha hagut entre l’arquitectura i l’aigua a casa nostra, aquest ha estat l’element que s’ha escollit per encetar el cicle. En les diverses mostres s’hi podran veure des dels efectes de la sequera a les terres de ponent fins a l’impacte de l’aigua en la configuració del territori a les Terres de l’Ebre, passant per la influència d’aquest element en el patrimoni industrial del cor del nostre país.

El cicle d’exposicions permetrà incrementar, a més a més, el llegat de l’Arxiu Històric, ja que totes les fotografies passaran a formar-ne part i oferiran, així, una mirada actual de l’arquitectura del nostre temps.

Aquestes són les exposicions vinculades a l’aigua que s’han fet o es faran:

Cosentino, un partner compromès amb l’arquitectura
El primer conjunt d’exposicions del cicle està patrocinat per Cosentino, un estret col·laborador del COAC i el Centre Obert d’Arquitectura. L’organització fa temps que treballa en un projecte innovador de reciclatge de l’aigua a les seves oficines amb l’objectiu de posar en valor aquest element i oferir solucions per estalviar aigua. Concretament, reciclen un 99% de l’aigua que la companyia consumeix i està immersa en diversos projectes, entre els quals destaca la construcció d’una Estació d’Aigües Regenerades d’origen urbà, que contribuirà a reduir l’estrès hídric del seu territori.

El 21 de març celebrem el Dia Mundial de l’Aigua!
De la mà de Cosentino, precisament, el Centre Obert d’Arquitectura acollirà el proper 21 de març, un acte a Barcelona per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. El despatx d’arquitectura Batlleiroig oferirà la conferència ‘Aiguats i sequeres’.