22/02 -
30/06

Mirades. Paisatges íntims

Més informació

Exposició Col·leccions . Girona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Pl. Catedral, 8
Girona

Horari

Feiners, de 9 a 16.30 h.
Del 4 al 10 de març, l'exposició romandrà tancada per obres.

Preu

Gratuït

Patrocinadors

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Més informació

En la mostra, l’arquitecte i fotògraf Carles Sánchez planteja un viatge on ensenya el vessant menys familiar del paisatge aquàtic de la Costa Brava per trobar una nova realitat, intimar amb l’entorn i descobrir, al visitant, nous paisatges que sempre hi han sigut.

Aquest projecte consta de 20 fotografies compostes formant, en certa manera, un collage. Cadascuna d’elles, però, té una segona lectura. Si bé a primer cop d’ull trobem una imatge amb un punt abstracte, a mesura que ens anem aturant podrem analitzar la complexitat del paisatge que representa. Hi trobarem les arrugues de les roques, el desgast que ha fet l’aigua en ella, els petits mol·luscs que s’hi han quedat a viure, la vegetació assentada, els animalons que marquen la sorra…

Les fotografies s’aparellen o s’agrupen quasi de manera natural per semblança compositiva o de contingut, de manera que aquest viatge deambula d’allò més dur i fosc, a la imatge clara i tova.

Carles Sánchez Fernández

(Girona, 1991) Arquitecte format a la Universitat de Girona i el Politecnico di Milano. Abans d’iniciar la carrera en solitari com a arquitecte col·labora en estudis com RCR Arquitectes, Camps Felip Arquitecturia i Rafael Moneo, aquest últim gràcies a l'obtenció de la Beca ARQUIA. Fotògraf autodidacte, des de sempre atret per la fotografia, treballa l’arquitectura i el paisatge i explora els diferents processos analògics i alternatius. Ha publicat a mitjans d’interès internacional com El Croquis, A+U, ArquitecturaViva o Quaderns, i ha sigut guardonat amb diferents premis d’àmbit nacional.

Cicle Mirades

El cicle Mirades és una iniciativa cultural del Centre Obert d'Arquitectura, amb el patrocini de Cosentino Barcelona, que involucra totes les demarcacions del COAC. Consta d’un seguit d’exposicions que teixeixen tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de la mirada d’un fotògraf i el seu relat al voltant de la connexió amb els quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, l’aire i el foc.

Cadascun dels elements serà motiu d'una mostra anual, representada per un fotògraf diferent que completaran la sèrie en quatre anys, i augmentaran el llegat de l’Arxiu Històric del COAC amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debatrem compromisos de caràcter global.

Exposicions dedicades a l’aigua
L’aigua com a modeladora del territori, de Mariano Cebolla (Ebre)
Indústries fluvials. L’aigua com a energia, de Judith Casas (Comarques Centrals)
L’aigua i la mar, de Pep Escoda (Tarragona)
La sequera - mancança d'aigua. Fotos aèries, de Carles Rabadà (Lleida)
Paisatges íntims, de Carles Sánchez (Girona)
Patrimoni de l’arquitectura de l’aigua a Barcelona, d’Anna Mas (Barcelona)

Propers esdeveniments

Totes les activitats