Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
El Centre
Què
El Centre Obert d’Arquitectura neix com a espai de coneixement i cultura arquitectònics, per estimular els vincles de l’arquitectura amb la societat, fomentar la recerca i potenciar el seu paper innovador. Un nou interlocutor cultural amb voluntat d’esdevenir pioner a l’Estat, i amb projecció internacional.
La riquesa del seu fons (Arxiu Històric, Arxiu Fotogràfic, Biblioteca, arquitecturacatalana.cat…) i la intensa activitat cultural distribuïda en la multicentralitat de les seves 11 seus, ofereixen relat i personalitat pròpia i permeten al Centre Obert contribuir al debat arquitectònic i posar-lo al servei de la ciutadania.
Promogut pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la dicotomia del seu nom, Centre Obert, respon a la seva voluntat de concentrar per difondre, acollir per descobrir, mostrar per gaudir.
Qui
La responsabilitat en la direcció del Centre Obert d’Arquitectura és de la Junta de Govern del COAC, representada per:
Gemma Ferré i Inés de Rivera
Responsables al territori:
Sandra Bestraten i Miquel Zuzama, Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona
Jaume Soldevila, Junta Directiva de la Demarcació de les Comarques Centrals
Enric Roig, Junta Directiva de la Demarcació de l’Ebre
Júlia Briz i Sílvia Musquera, Junta Directiva de la Demarcació de Girona
Orland Martí, Junta Directiva de la Demarcació de Lleida
Víctor Pujol, Junta Directiva de la Demarcació de Tarragona
Comitè assessor:
Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC
Moisés Puente, director de l’Arxiu i la Biblioteca del COAC
Aureli Mora i Omar Ornaque, directors d’arquitecturacatalana.cat
On
Eixos Estratègics
El món contemporani viu un profund canvi de paradigma de caràcter global, que interpel·la a totes les dimensions del fet arquitectònic. D’una banda, la realitat d’un canvi climàtic que urgeix a cercar noves maneres d’intervenir en el planeta i aturar la seva degradació mediambiental, de l’altra, uns canvis socials que han donat pas a noves maneres de viure i de relacionar-se, i que han posat en evidència greus mancances i desigualtats.
El Centre Obert assumeix els compromisos de l’arquitectura i els arquitectes amb l’hàbitat i l’habitant, i els converteix en els seus dos principals eixos de coneixement, per cercar respostes i ser agent actiu del canvi. I és en aquest marc que organitza la seva tasca de recerca i divulgació.