28/09 -
31/12

Mirades fotogràfiques: L’aigua modeladora del paisatge

Més informació

Exposició Col·leccions . Tortosa

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Casa Bau
Carrer Berenguer IV 26, principal
Tortosa

Horari

De dilluns a divendres de 10 a 14 h

Preu

Gratuït

Patrocinadors

Més informació

Exposició de la sèrie COL·LECCIÓ amb material fotogràfic de l’Arxiu Històric del COAC.

La mostra, la primera del Cicle Mirades, dedicat enguany a l’AIGUA, integra una vintena d’imatges del fotògraf Mariano Cebolla i ofereix una mirada d’aquest element natural i com aquest, tal com el títol indica, modela el paisatge de les Terres de l’Ebre.

Mariano Cebolla, de Deltebre, és fotògraf free lance que es forma treballant amb la natura al delta de l’Ebre. Es professionalitza amb el fotoperiodisme col·laborant per les Terres de l’Ebre amb el setmanari l’Ebre i La Vanguardia i amb encàrrecs editorials amb la revista Descobrir Catalunya, entre d’altres.
Ha col·laborat amb els patronats de turisme de Catalunya i les Terres de l’Ebre i diversos ajuntaments de l’Ebre en la promoció turística i ambiental del territori.
Guardonat amb diversos premis fotogràfics de natura, també ha impartit cursos de fotografia de natura al delta de l’Ebre.
El seu àmbit de treball sempre és el patrimoni natural i cultural de les Terres de l’Ebre, publicant, entre altres, els llibres de fotografia del Delta de l’Ebre (2004) i Els Ports (2007) per l’editorial Viena edicions.
Actualment, treballa al parc natural del Delta de l’Ebre com a guarda de reserva natural, i compagina la feina amb encàrrecs fotogràfics i projectes personals.

El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col.laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire.

Cadascun del elements serà motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’arxiu històric del Col·legi d’ Arquitectes amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions.

D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debat compromisos de caire global.

Exposicions Mirades.Aigua:

L’aigua com a modeladora del territori, de Mariano Cebolla (Tortosa, 28.09 – 31.12)
Indústries fluvials. L’aigua com a energia, de Judith Casas (Manresa, 1.12 – 16.12; Vic, 11.01 - 26.01)
La sequera - mancança d'aigua. Fotos aeries, de Carles Rabada (Lleida, 18.01 - 1.03)
L’aigua de mar, de Pep Escoda (Tarragona, a partir del 22.01 - 15.03)
Paisatges íntims, de Carles Sánchez (Girona, 22.02 - 21.04)
Patrimoni de l’arquitectura de l’aigua a Barcelona, d’Anna Mas (7.03 - 24.04)


Activitats relacionades

Totes les activitats