L’Arxiu Històric cedeix cinc dibuixos per a una exposició sobre RCR Arquitectes a Rodez, França

© Rafael Masó. Arxiu Històric
07/12/2022 Arxiu Històric

L’Arxiu Històric del COAC participa en l’exposició ‘Ici et ailleurs. RCR Arquitectes, la matière et le temps’ al Museé Soulages a Rodez cedint cinc peces: tres dibuixos de Rafael Masó que es conserven a la seu de Girona i dos dibuixos, un d’ells amb delineació atribuïda a Antoni Gaudí i un altre de Nicolau Maria Rubió i Tudurí, que es conserven a la seu de Barcelona.

La cessió està formada, concretament, per un dibuix amb el disseny d’un tinter per a Francesc Cambó i dos dibuixos del projecte de la casa Masramon. Tots tres són d’en Rafael Masó. El dibuix de Nicolau Maria Rubió i Tudurí és de l’emplaçament del Jardí de Cap sa Sal. L’arquitecte Ramon Vilalta ha triat un dibuix de Rubió i Tudurí perquè ell mateix va guanyar el premi que va instituir la seva vídua. El dibuix del cambril de Montserrat, del fons Villar Lozano, se li atribueix la delineació a Antoni Gaudí.

Coincideix que l’edifici del museu Soulages, on es fa l’exposició, és obra dels arquitectes catalans RCR Arquitectes, despatx liderat per Ramon Vilalta, Carme Pigem i Rafael Aranda, i va ser construït entre 2010 i 2014. 

“Aquí i en altres llocs, la matèria i el temps”, del museu Soulages, es refereix a Aquí, perquè és a Rodez on es desenvolupa una història, i en altres llocs, per a evocar els seus assoliments a Europa i la varietat de les seves pràctiques, entre arquitectura i territoris, aquarel·les i disseny d’objectes quotidians. 

L’exposició està produïda en col·laboració amb el Centre Pompidou de París i s’inaugura el 17 de desembre. Es podrà veure fins al 6 de maig de 2023.