El Celler Codorníu diposita plànols originals i inèdits de Puig i Cadafalch a l’Arxiu Històric del COAC

Codorniu
06/03/2024 Arxiu Històric

El Celler Codorníu, el més antic del país i creador del cava, ha signat un conveni amb l’Arxiu Històric del COAC, mitjançant el qual diposita, per almenys 5 anys, més de 30 plànols originals i inèdits de Josep Puig i Cadafalch, els seus deixebles i altres arquitectes que van treballar per a Codorníu.

Els plànols són d’un alt valor històric i artístic, ja que hi apareixen els edificis modernistes del celler Codorniu, obra de Puig i Cadafalch, reconeguts com a Patrimoni Històric-Artístic Nacional. Datats d’entre finals del segle XIX i principis del XX, hi ha una desena de plànols firmats per Puig i Cadalfach que permeten entendre el projecte de 1904 de l’arquitecte modernista, un conjunt que va esdevenir el primer celler d’escumosos, i en el qual es va usar, en un dels edificis, l’arc parabòl·lic gaudinià.

Entre tots els documents, també hi ha plànols de Claudi Duran Ventosa i Romaní Rius, així com de l’arquitecte Lluís Bonet Garí, qui va realitzar reformes al celler als anys 30 i va projectar la gran ampliació de Codorníu a partir dels anys 60, amb la qual es va afegir un nou complex al celler original.

El degà del COAC, Guillem Costa i Calsamiglia, i el CEO del grup Codorníu, Sergio Fuster, han escenificat l’entrega, que s’ha fet amb l’objectiu que l’Arxiu Històric custodiï i faci accessibles tots els documents per a l’estudi o consulta pública.