13/05 -
18:30

LA SALA DEL CINEMA DEL FUTUR

Més informació

Inscriu-te a l'acte presencial
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Sala Mirador del COAC
Plaça Nova, 5

Barcelona

Horari

18.30h

Preu

Gratuït

Programa oficial del BARQ

Programa oficial del BARQ

En el marc del

Quin paper pot jugar l’arquitectura a la supervivència de la sala de cinema del futur? Si ho preguntem a Pere Sallent, un dels pioners en l’exhibició cinematogràfica a Catalunya, ens respondrà que és fonamental.

Una conferència, en el marc del festival BARQ,  sobre el projecte Full. Construint el cinema del futur, ens descobreix les característiques arquitectòniques, tècniques i de gestió que hauria de tenir una multisala per ser capaç de competir i prosperar en un entorn on el cinema comparteix les seves estrenes amb les dels canals en streaming.

En un moment en què sembla que només el cinema de superherois és capaç d’omplir sales de cinema, podríem estar davant d’un projecte capaç de capgirar el transcurs de la història del cinema i frenar la desaparició de les seves sales.

Amb la voluntat de posar a l’abast de tothom la seva investigació i visió, Pere Sallent ha creat www.thebestcinemas.com, un espai virtual per compartir el projecte desinteressadament. Full. Construint el cinema del futur és l’ambiciós i visionari projecte en què disseny i arquitectura s’uneixen amb les tecnologies més avançades en imatge i so per lluitar contra l’adversari més poderós del cinema actualment: la comoditat del sofà domèstic, les Smart TV de mides gegantines i la infinitat de plataformes de contingut en streaming.

 

Pere Sallent

Pere Sallent, empresari de cinema de tercera generació, va començar gestionant una sala de cinema familiar i anys més tard va fundar una de les primeres multisales a Espanya. El 2010 va convertir els cinemes Full 28 sales de Cornellà en una multisala amb rècord d'afluència d'espectadors. Obsessionat per millorar l'experiència cinematogràfica dels espectadors, una de les claus del seu èxit va ser poder intervenir en el disseny i la remodelació estructural i constructiva dels cinemes que gestionava.

Des del 2019 ha treballat en el desenvolupament del projecte Full. Construint el cinema del futur, on proposa un nou paradigma per a l'exhibició cinematogràfica, reinventa arquitectònicament el concepte de multisala i proposa un “Cine Palace” radicalment nou.

Activitats relacionades

Totes les activitats