07/05 -
01/07

Viure amb l’aigua

Més informació

Exposició . Figueres

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Pl. de l'església, 6
Figueres

Horari

Dimarts i dimecres, de 9 a 14 h

Preu

Gratuït

bordes+peiro
Més informació

Aquesta exposició mostra els treballs fets pel taller liderat per bordas+peiro en el marc del Workshop internacional WAVE, organitzat per l’Instituto Universitario Architettura Venezia (IUAV) al juliol de 2023.

El focus del workshop era l’impacte potencial que l’increment del nivell del mar podria tenir en l’entorn construït. Aquest fenomen evoca un canvi radical en les nostres condicions de vida i, per tant, en la manera d’abordar l’arquitectura i el desenvolupament del territori. Al mateix temps, aquest canvi ens ofereix l’oportunitat de reconnectar amb els principis fonamentals de l’arquitectura: el temps, la permanència, l’adaptació i els usos.

El taller, liderat per Anna Maria Bordas i Miquel Peiró, va explorar de manera prospectiva les possibles conseqüències de l’increment del nivell del mar a l’Alt Empordà. Aquesta exploració va abordar la problemàtica tant a nivell territorial com arquitectònic i paisatgístic, identificant vuit situacions específiques dins del territori.

És important entendre les propostes generades com una reflexió prospectiva sobre la manera com podrem viure i transformar el territori davant d’aquesta realitat emergent.

Propers esdeveniments

Totes les activitats