16/05 -
29/09

4A EDICIÓ DE LA MOSTRA D’ARQUITECTURA DE BARCELONA

Més informació

Recupera la sessió!
Exposició . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Espai Picasso fins al 5.06 i del 22.06 al 29.09
Espai Altell del 7.06 fins al 20.06
Plaça Nova 5
Barcelona

Preu

Gratuït

NOTA

*puntualment, el dia 6.06 i el dia 21.06 l'exposició romandrà tancada

Acte inaugural

Dijous 16 de maig a les 18.30h

Recupera la sessió! Més informació

L’exposició de la 4a edició de la Mostra d’Arquitectura, fruit del concurs convocat l’any 2021 per la demarcació de Barcelona, exposa de manera lúdica i flexible les diferents obres i treballs presentats al programa “Mostres d’Arquitectura catalana”, en aquest cas la 4a edició de Barcelona, reproduïts en una sèrie de panells que s’ubiquen en els diferents mòduls que conformen l’exposició, convidant al visitant a la interacció, per anar descobrint el material exposat.

Aquest material s’ubica en diferents mòduls de fusta: una combinació de caixes i arxivadors que permeten diferents graus d’exposició dels continguts. També permet la construcció d’un fil conductor de tipus narratiu en la posada en escena del sistema, que canvia segons l’espai on s’ubica, adoptant així diferents agrupacions. Es tenen especialment en compte els criteris d’accessibilitat aportats, plantejats des d’una mirada amplia.

L’exposició, dissenyada per Salvestudio, equip format per Jordi Quetglas i Mireia Costa, és de muntatge ràpid i senzill alhora que minimitza els materials d’embalatge, sent el mateix mòdul expositor el que esdevé contenidor de l’exposat. Produïda, sota la direcció de salvestudio, a la fusteria Estudi Ferran Sendra de Cornellà de Llobregat, liderada per l’arquitecta Ariadna Sendra, s’ha volgut també posar en relleu el valor afegit i la innovació empresarial de la industria que aposta pels arquitectes.

Els autors de les obres seleccionades expliquen els seus projectes

Com a complement a l'exposició -i en el caràcter itinerant de la mostra-, alguns equips aniran explicant les seves obres, escollint per a cada cas les obres situades al municipi on estigui itinerant l'exposició.
Així, a l'acte inaugural de l'exposició a la seu de Plaça Nova s'explicaran 3 obres situades a Barcelona i els assistents podran recollir la publicació d’aquesta 4a edició que recull totes les obres presentades.
Comptem amb la presència de SUMO arquitectes per l'Escola de la Mar Bella; DATAAE + NARCH + MAIRA Arquitectes per l’edifici de 47 HPO al Carrer d'Escolapi Càncer 10; i vora arquitectura per les Actuacions estratègiques a la Rambla del Raval i entorns.

Activitats relacionades

Totes les activitats