10/06 -
11:00

FESTES D’ARQUITECTURA 2023. Eixample: Redescobrim el recinte de l’Escola Industrial 

Més informació

En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Recinte Escola Industrial
C/ del Comte d'Urgell, 187
Barcelona

Horari

D'11 h a 14 h

Preu

Gratuït

© Anna Mas Fotografia
Més informació

A l’interior del Paranimf de l’Escola Industrial, tot just rehabilitat el 2020 per la Diputació de Barcelona, entrarem a les arrels d’aquest conjunt, així com als reptes de futur de la Industrial+. Igual que l’arquitecte Rafael Guastavino fa gairabé un segle va innovar amb la construcció de la volta a la catalana, descobrirem com arquitectes catalans segueixen portant la ceràmica als seus límits estructurals i artístics, que segueixen trencant totes les fronteres, vine a “construir”. 

Activitats programades: 

Flexbrick amb l’arquitecte Vicenç Serralbo: Taller de cerámica 

Voltes Cooperativa d’Arquitectura: Exposició Projecte de pacificació Espai Roselló 

Mar Loren, arquitecta: (pendent) Exposició Tesi Guastavino a Nova York

DiBa: Exposició Projecte de transformació Edifici 12A 

DiBa: Exposició «Guastavino, Rubió i Baldrich, arquitectes de l’Escola Industrial». 

Visites guiades al recinte (Edifici del Rellotge, Xemeneia, Escola industrial i Paranimf). 

 

🔴 REVIU LES FESTA D’ARQUITECTURA DE L’EIXAMPLE 2022 EN AQUEST VIDEO.

Entitats col·laboradores: Arquitectes Eixample COAC, Diputació de Barcelona, Flexbrick, 48H Open House Barcelona, Voltes Cooperativa d’Arquitectura, arquitecta Maria del Mar Loren. Escoles: Jesuïtes Casp – Sagrat Cor de Jesús, Vedruna Barcelona Immaculada, Dominiques Barcelona, Escola Auró, Institut Jaume Balmes, Escola Aldana, Institut Angeleta Ferrer, IES Sicília, Fundació Friends, Escolàpies Llúria. 

Col·laboren: Anna Mas Fotografia, Andrés Pino Video, Share Events, 

 

Les festes d’Arquitectura que la Demarcació de Barcelona organitza any rere any en diferents espais de la ciutat volen posar en valor un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té per davant i donar un impuls per a tirar-los endavant, tant entre la ciutadania com entre les institucions. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers, entre d’altres.

Durant 10 setmanes, Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn.

Activitats relacionades

Totes les activitats