21/03 -
23/04

EL MATERIAL D’ALLÒ CONSTRUÏT. COL·LECCIONS ARGENTINA I CATALANA

Més informació

Recupera la sessió de l'acte inaugural
Exposició . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala Mirador
Plaça Nova, 5
Barcelona
Barcelona

Horari

de dilluns a divendres de 10 h a 20 h
dissabtes de 10 h a 14 h

Preu

Gratuït

Acte inaugural

Dilluns 21 a les 19 h a la sala Mirador

Any de l'activitat

2022

Patrocinadors

L’exposició és la continuació de la primera edició ‘El material de lo construido’ impulsada per Saint – Gobain Weber a Argentina sota la idea i direcció del CEO de Saint – Gobain per a Argentina, Xile i Perú, Mariano Bó. Aquest integra col·loquis, conferències, dos mostres itinerants i dos col·leccions de llibres monogràfics de joves arquitectes.

El projecte argentí es va desenvolupar al 2015 i fou editat per Bisman Ediciones. Aquest va consistir en una exposició itinerant i la publicació d’una col·lecció de monogràfics que presenten la filosofia i obra de vint-i-cinc joves oficines d’arquitectura argentina -Estudio Del Puerto Sardin / BaBO / Estudio Borrachia / Plural Arquitectos / Estudio Marchisio + Nanzer / Nicolás Campodonico / Monoblock / Alarcia Ferrer Arquitectos / A4 Estudio / BARQ Julián Berdichevsky / PSG Arquitectes / Antonio Carrasco Arquitecto / AToT Arquitectos Todo Terreno / Estudio Dínamo / M2G Arquitectos / Estudio Arzubialde / Cekada-Romanos Arquitectos / Moskovits Vela Silva Arquitectos / DE Arquitectura / iR Arquitectura / CCFGM / Estudio Frías – Tomchinsky Arquitectura / Ezequiel Amado Cattaneo Arquitecto / Santiago Viale Arquitecto / Busnelli Arquitectura. Aquesta mostra i col·lecció de llibres intenta traçar, a través del retrat d’aquests vint-i-cinc estudis, un panorama del nostre medi i època, enfocant la mirada en el procés projectual i entenent el desenvolupament constructiu de les obres com part indissoluble del procés creatiu.

D’aquesta manera, la mostra presenta una obra de cada estudi, mitjançant imatges, planimetries i conceptes, culminant amb la presentació del detall constructiu com a peça fonamental. El conjunt il·lustra el pensament col·lectiu, centrat en la construcció material de l’obra d’arquitectura.

Per a la realització de la segona col·lecció, amb els mateixos objectius i centrada en l’àmbit de l’arquitectura catalana, impulsada per Saint – Gobain Weber a Catalunya i coorganitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Centre Obert d’Arquitectura, sota la direcció de Jordi Rius, director general de Saint – Gobain Weber a Catalunya, amb l’edició de Bisman Ediciones (Buenos Aires) y QUT Ediciones (Barcelona) i l’assessorament de Fermín Vázquez (B720), Oriol Marín Gordi i Jean-Pierre Paulet (Arquidos Arquitectes), s’han seleccionat les següents 12 oficines d’arquitectura catalanes:

Aixopluc / Anna & Eugeni Bach / Arquitecturia / Carles Enrich Studio / Estudio Fàbric / GRAUCASAIS / Josep Ferrando / NUA / Peris+Toral / Sarquella + Torres Arquitectes / unparelld’arquitectes / Vora Arquitectura.

Els 20 llibres editats de la col·lecció argentina i els primers 2 exemplars de la col·lecció catalana estaran en exhibició.

Comissariat

Director de la col·lecció EMDLC Argentina: Mariano Bó (CEO Saint Gobain Argentina, Chile i Perú).
Director de la col·lecció EMDLC Catalunya: Jordi Rius (director Saint Gobain Weber Cataluña). 
Coordinació de la col·lecció EMDLC Argentina: Lucía de la Barra (Gerent de sostenibilitat i innovació Saint-Gobain Argentina, Chile i Perú).
Coordinació de la col·lecció EMDLC Catalunya: Xavier Ortiz (Cap de prescripció Saint-Gobain Weber Catalunya).
Editors i curadors de la col·lecció argentina: Hernán Bisman i Pablo Engelman (Bisman Ediciones, Buenos Aires).
Coeditors i curadors de la col·lecció catalana: Hernán Bisman i Pablo Engelman (Bisman Ediciones, Buenos Aires), Alicia Guerrero Yeste i Fredy Massad (QUT Ediciones, Barcelona). 

Col·laboradors

Equip editorial Bisman Ediciones:
Juan Sarrabayrouse (cap d’art), Teo Rodríguez (secretari de redacció), Zarina de Angelis (assistent de redacció), Pedro Bisman (assistent de direcció). 

Propers esdeveniments

Totes les activitats