Els centres educatius ja es poden apuntar a Arquitectura a les Aules 2023

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
20/09/2022 Aprèn

Per cinquè any consecutiu, obrim una nova convocatòria d’Arquitectura a les Aules, un programa de tallers d’arquitectura als centres educatius que el Centre Obert d’Arquitectura organitza durant la Setmana d’Arquitectura (del 4 al 14 de maig 2023) dins de Model. Festival d’Arquitectures.

En aquesta edició Arquitectura a les Aules tornarà a oferir tallers i xerrades perquè els alumnes dels centres educatius de primària i secundària de la província de Barcelona que ho vulguin puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat.

Com funciona?
Els centres educatius que ho destigin  poden apuntar-se per formar part d’Arquitectura a les Aules fins a l’1 de novembre de 2022 a través del formulari.

Podran triar entre les següents temàtiques:

1. Repensar els espais educatius interiors-exteriors
2. Diversitat funcional-accessibilitat-gènere
3. Identitats-descoberta de l’entorn
4. Sostenibilitat-salut

Recomanem un màxim de 4 grups per centre i recordem que, si són de diferents nivells educatius, caldrà una inscripció diferent per a cada nivell.

A principis del primer trimestre del 2023, es donaran a conèixer les aliances d’arquitectes i centres educatius, per tal que ambdues parts es posin en contacte i puguin acordar una proposta d’activitat que s’adeqüi a una temàtica d’interès pel centre i al nivell educatiu dels alumnes.

Tots els tallers se celebraran durant les dates de la Setmana d’Arquitectura i tindran una durada de dues hores dins l’horari lectiu. (Durant el primer trimestre el COAC oferirà formació als arquitectes inscrits).

Els arquitectes que vulguin participar  també poden fer la sol·licitud al mateix formulari

Resolució de dubtes
Qualsevol dubte o pregunta que tingueu en relació a la participació a Arquitectura a les Aules, podeu enviar un correu a arquiescola@coac.cat

Cinc anys realitzant tallers que apropen l’arquitectura a infants i joves
El 2018, el COAC va posar en marxa ‘Arquitectura a les Aules’ dins del programa ArquiEscola amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina a infants i joves, tal com recull la Llei d’Arquitectura.

Des que es va iniciar el projecte hi han participat més de 15.000 alumnes de més de 150 centres educatius (molts han participat en més d’una edició) de la província de Barcelona.

El 2020, la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a l’aprendre des de casa o bé al canal de YouTube del COAC.

L’edició de 2022 s’ha pogut recuperar la presencialitat i ha estat l’edició amb més participació: 75 centres educatius en 250 tallers i uns 6500 alumnes a la Demarcació de Barcelona.

Les imatges i les descripcions dels tallers d’aquests anys es poden veure a ‘Arquitectura a les Aules 5.0’.