ELS CENTRES EDUCATIUS JA ES PODEN APUNTAR A ‘ARQUITECTURA A LES AULES 2024’

28/06/2023 Aprèn

Obrim una nova convocatòria d’Arquitectura a les Aules, el programa de tallers d’arquitectura als centres educatius que el Centre Obert organitza durant la Setmana d’Arquitectura.  En aquesta edició, que tindrà lloc del 9 al 19 de maig de 2024, a la província de Baarcelona s’hi afegeixen les ciutats de Girona i Lleida.

Arquitectura a les Aules tornarà a oferir tallers i xerrades perquè l’alumnat dels centres educatius de primària i secundària que ho vulguin puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat.

Com funciona?  
Els centres educatius que desitgin participar a Arquitectura a les Aules poden apuntar-se fins a l’1 de novembre de 2023 a través dels següents formularis:

Podran triar entre les següents temàtiques:

  1. Repensar els espais educatius interiors – exteriors
  2. Diversitat funcional – accessibilitat – gènere
  3. Identitats – descoberta de l’entorn
  4. Sostenibilitat – salut

Recomanem un màxim de 4 grups per centre i recordem que, si són de diferents nivells educatius, caldrà una inscripció diferent per a cada nivell (que els tenim agrupats per cicles).

A principis del 2024, es donaran a conèixer les aliances d’arquitectes i centres educatius, per tal que ambdues parts es posin en contacte i puguin acordar una proposta d’activitat que s’adeqüi a una temàtica d’interès pel centre i al nivell educatiu dels alumnes.

Tots els tallers se celebraran durant les dates de la Setmana d’Arquitectura i tindran una durada de dues hores dins l’horari lectiu. Durant el primer trimestre, el COAC oferirà formació als arquitectes inscrits.

Els arquitectes que hi vulguin participar també poden fer la sol·licitud als mateixos formularis:

Resolució de dubtes
Qualsevol dubte o pregunta que tingueu en relació amb la participació a Arquitectura a les Aules, podeu enviar un correu a:


Sis anys realitzant tallers que apropen l’arquitectura a infants i joves 

El 2018, el COAC va posar en marxa ‘Arquitectura a les Aules’ dins del programa ArquiEscola amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina a infants i joves, tal com recull la Llei d’Arquitectura. Des que es va iniciar el projecte hem arribat a  24.000 alumnes de més de 200 centres educatius (molts han participat en més d’una edició) de la província de Barcelona. El 2020, la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a l’aprendre des de casa o bé al canal de YouTube del COAC.

L’edició de 2023 ha estat la que més ha crescut amb la participació: 95 centres educatius en 300 tallers i uns 8100 alumnes a la província de Barcelona. Les imatges i les descripcions dels tallers d’aquests anys es poden veure a ‘Arquitectura a les Aules 5.0’.