21/06 -
18:30

UNBOXING THE LIBRARY. UNA MIRADA SOBRE ELS FONS DE LA BIBLIOTECA: “LA INVENCIÓ DE XILE” A CÀRREC DE JOSEP FERRANDO

Més informació

Inscriu-te a l'acte presencial
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Biblioteca
Carrer Arcs 1-3, 3a planta
Barcelona

Horari

18:30h

Preu

Gratuït

La sessió “La invenció de Xile” és la darrera del cicle ‘Unboxing the library. Una mirada sobre els fons de la Biblioteca’, la nova activitat impulsada per la Biblioteca del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per tal de donar major visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia. Serà impartida per Josep Ferrando, director del Centre Obert d’Arquitectura.

 

 

Unboxing the library

Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és el centre documental de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge, un dels més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.
Periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals que s’exposaran als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es durà a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.
“Unboxing the Library” és una de les novetats de la propera programació primavera-estiu del Centre Obert d’Arquitectura, i té la voluntat de difondre tant a arquitectes com a ciutadania en general el valor documental dels fons que custodia la Biblioteca i que la converteixen en un referent ineludible de l’arquitectura.

Sessions

Sessió 1: 22 de març, Japonismes, amb Igor Urdampilleta
Sessió 2: 26 d'abril, Belgues, Belgues! amb Guillermo López
Sessió 3: 21 de juny, La intervenció a Xile amb Josep Ferrando

Les sessions, que es duran a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, qui va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008.

A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.

Propers esdeveniments

Totes les activitats