Inaugurem tres nous tallers a l’edifici COAC de Plaça Nova

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
15/06/2022 Aprèn

 

Després de consolidar la nostra experiència portant tallers als centres educatius amb el projecte Arquitectura a les Aules, de cara el curs escolar 2022-2023 volem oferir a les escoles uns tallers realitzats a l’edifici COAC de Barcelona. El mes de maig hem pogut fer els tallers pilot a tres  grups de centres educatius que aquesta vegada s’han desplaçat a casa nostra.

El primer taller el vam oferir a l’alumnat de 3r d’ESO de l’institut Alzina. Les arquitectes Sonia Hernández Montaño (arquitectura Sana) i Simona Cerri (Arqbag) van explicar la importància d’una bona rehabilitació per a la salut. Primer van presentar els vídeos acabats de realitzar pel COAC on es transmet aquesta idea. Després van mostrar els materials més ecològics i saludables molts dels quals s’han utilitzat en la rehabilitació del l’Edifici COAC. L’alumnat es va mostrar molt interessat en poder tocar els materials i va fer moltes preguntes.

El Globus Vermell va oferir els dos altres tallers a l’alumnat de 5è de primària de l’escola Brusi. Les vistes privilegiades del mirador del COAC van ajudar a situar alguns dels edificis que es comentaven en els tallers. En el primer taller “artistes al  COAC (Picasso)”  l’alumnat va poder fer una maqueta de l’edifici COAC i decorar-la inspirant-se en els artistes que han fet intervencions als frisos de l’edifici com Picasso (l’any 2023 serà l’any Picasso) o als carrers de l’entorn, com Fontcoberta o Brossa.  En el segon taller “històries de Barcelona”, s’analitzaven una selecció d’unes 90 imatges (gravats, dibuixos, fotografies…) de diferents èpoques i després d’una ràpida explicació d’aquells fets i esdeveniments que han marcat de manera més significativa l’evolució urbana de Barcelona, es va demanar que l’alumnat els completés dibuixant alguna de les làmines. I per acabar es demanava que dibuixessin la Barcelona que s’imaginaven el 2026, quan la ciutat serà capital de l’arquitectura. Van sortir creacions curioses i interessants.

Com que el programa educatiu ArquiEscola té el Segell de qualitat concedit pel Consell d’Innovació Pedagògica concedit tenim aquests tallers oferts al PAE (programa d’activitats educatives) on tots els centres educatius que ho vulguin s’hi podran apuntar. Aquí es poden consultar.