21/04 -
19:00

Escenaris arquitectònics: la Casa Masó en 4 actes. Xavier Monteys

Més informació

Conferència . Girona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC
Fundació Rafael Masó

Lloc

Plaça Catedral, 8
Girona

Horari

19 h

Preu

Gratuït

© Fundació Rafael Masó
Més informació

En el marc de la commemoració dels 10 anys de la Casa Masó de Girona, s’ha convidat a cinc arquitectes perquè donin la seva visió i la seva interpretació de la Casa Masó i l’obra de Rafael Masó. El cicle l’obre l’arquitecte Xavier Monteys amb la conferència De què parlem quan parlem de la casa.

La celebració dels deu anys d’haver obert al públic la casa Masó és una oportunitat per parlar de la casa, un tema que sembla renovar la seva actualitat constantment. Segons Monteys, ‘La casa, podríem dir que és un lloc sobre el qual habitualment projectem les nostres idees i el nostre pensament i que sembla sovint una extensió de nosaltres mateixos’.

Xavier Monteys

Catedràtic de Projectes arquitectònics de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB), on coordina la línia Projecte, Procés i Programació del MBArch. Ha impartit conferències i cursos a diverses institucions i universitats. És investigador del grup de recerca Habitar, amb el qual ha realitzat recentment l’Atlas dels edificis reaprofitats a Barcelona i el projecte El menjar i l’espai públic. Barcelona com a cas d’estudi.

Ha col·laborat a la revista Quaderns d’arquitectura i urbanisme en diverses ocasions, i és col·laborador habitual al Quadern d’El País - Catalunya, amb una columna quinzenal de crítica d’arquitectura des del 2007. Ha publicat, entre d’altres, Casa Collage. Un ensayo sobre la arquitectura de la casa, La habitación, más allá de la sala de estar, La calle y la casa. Urbanismo de interiores i La casa como jardín, tots ells amb Gustavo Gili. Darrerament, amb Maria Rubert ha publicat 14 parejas y un mosaico. 75 años de vivienda en España, amb Ediciones Asimétricas. 

Organitza:

Fundació Rafael Masó, Ajuntament de Girona, Girona Cultura, Universitat de Girona, Col·legi d'Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona i Demarcació de Girona del COAC.

Propers esdeveniments

Totes les activitats