28/04 -
19:00

Escenaris arquitectònics. La Casa Masó en 4 actes. Masó a l’Onyar: sediments i intuïcions

Més informació

Conferència . Girona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC
Fundació Rafael Masó

Lloc

Plaça de la Catedral, 8
Girona

Horari

19 h

Preu

Gratuït

© bosch.capdeferro arquitectures
Més informació

En el marc de la commemoració dels deu anys de la Casa Masó de Girona, s’ha convidat a cinc arquitectes perquè donin la seva visió i la seva interpretació de la Casa Masó i l’obra de Rafael Masó. En la segona sessió, hi patricipen els arquitectes Ramon Bosch i Bet Capdeferro [bosch.capdeferro arquitectura], amb la conferència titulada ‘Masó a l’Onyar: Sediments i Intuïcions‘.

Algunes obres d’arquitectura tenen l’extraordinària capacitat de concentrar una comprensió profunda de la complexitat del passat d’un lloc i la visió lúcida del que pot arribar a esdevenir, en una combinació magistral de consciència, eficiència i sensibilitat.  Ramon Bosch i Bet Capdeferro descriuran la galeria del riu de la Casa Masó com a fruit d’aquesta saviesa capaç de teixir herència i creativitat, serenor i coratge.

bosch.capdeferro arquitectura

Ramon Bosch i Bet Capdeferro són arquitectes titulats per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. L’any 2003 inicien l’estudi bosch.capdeferro arquitectura a la ciutat de Girona, des d’on treballen en la transformació d’espais d’escala i naturalesa diverses, focalitzant l’atenció en la relació entre l’home i el medi. 

La seva activitat professional a l’estudi ha estat sempre acompanyada per l’experiència docent recolzant des de la teoria i la recerca el desenvolupament del procés projectual i constructiu. Entre els anys 2013 i 2015 varen ser Visiting Critics a la Cornell University de l’estat de Nova York i actualment dirigeixen el Barcelona Program de la Washington University in St. Louis com a Ruth and Norman Moore Visiting Professors. 

La seva obra ha estat exposada a la Biennal d’Arquitectura de Venècia i guardonada, entre d’altres, amb la Menció Especial Arquitecte Emergent del Premi Europeu d’Arquitectura Contemporània - Mies van der Rohe Award (2011), el Premi d’Arquitectura de les Comarques de Girona (2010, 2012, 2014), el Premi FAD d’Arquitectura (2015) i la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2016, 2018 i 2021). 

Propers esdeveniments

Totes les activitats