23/03 -
19:30

Xevi Bayona

Més informació

Conferència . Tarragona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Sala d'actes
Carrer Sant Llorenç, 20-22
Tarragona

Horari

A les 19:30 h

Preu

Gratuït

‘Habitare’ o la Llar sense Casa. Xevi Bayona, arquitecte ‘Habitare’ o la Llar sense Casa. Xevi Bayona, arquitecte. © Pep Sau
Més informació

Una conferència presencial on tindrem l’oportunitat d’escoltar a l’arquitecte Xevi Bayona, que ens parlarà sobre la trajectòria de l’estudi i dels seus projectes més rellevants.

Bayona Studio és un taller i estudi al centre de la ciutat d’Olot, on es treballa amb l’experimentació i l’assaig com a mètode, la crítica com a aprenentatge, les emocions com a eina, la interpretació i respecte de l’entorn social, físic i cultural, la il·lusió i recerca intensa com a combustible. Tot a cavall de l’arquitectura, l’urbanisme, l’art, el paisatge, les instal·lacions efímeres i les escultures lumíniques, una barreja de disciplines que es retroalimenten i es complementen les unes amb les altres.

Xevi Bayona estudia des de petit a l’escola de Belles Arts d’Olot i estudia arquitectura a Barcelona i a Portugal, a la FAUP, Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Porto. Arquitecte per l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) amb el PFC Biblioteca-Ludoteca a Espinho, Portugal. Post Grau de Paisatgisme a l’ETSAB i Màster en Teoria i Pràctica del Projecte Arquitectònic a l’ETSAB amb la tesina “La Girona dels Carrers-Escala”. Des del 2008 professor a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Girona. Des del 2018 professor al màster internacional d’arquitectura efímera d’Elisava. Guanyador de diversos premis, entre els quals tres premis FAD, diversos projectes finalistes i seleccionats, guanyador de premis i mencions d’arquitectura de les Comarques de Girona i guanyador del concurs Changing Tracks, un projecte europeu per realitzar 3 instal.lacions, a Catalunya, Anglaterra i Irlanda. Des del 2017 col·labora i realitza projectes conjuntament amb Àlex Posada, MID Studio. Ha realitzat obres civils com la Rehabilitació del pont de l’Estat de Tortosa sobre el riu Ebre, la rehabilitació de la zona esportiva de Sant Jaume de Llierca o el Firal d’Olot, així com obres d’arquitectura habitacional. Ha donat conferències, workshops i realitzat intervencions efímeres a diverses ciutats Europees.

Propers esdeveniments

Totes les activitats