03/10 -
04/11

Atmos-fear. Europa metropolitana+abstraccions

Més informació

Exposició . Tarragona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Sala d'exposicions
Carrer Sant Llorenç, 20-22
Tarragona

Horari

Dilluns, dimecres i divendres de 8 a 15 h.
Dimarts i dijous de 8 a 18 h.

Preu

Gratuït

Fotografia aèria © Fotografia aèria. Jon Tugores
Més informació

Fotografies aèries fetes per l’arquitecte i aviador Jon Tugores. Lectures territorials d’Europa. Pretén provocar via l’art de la fotografia una reacció sobre zones urbanes + peri–urbanes i la seva relació vers el medi-ambient.

Aquesta exposició té un esperit crític, una capacitat connectora amb la natura, l’urbanisme, la pintura, el disseny, l’arquitectura, l’art i la cultura poètica.

Presenta una interpretació del territori, una narrativa del nostre lloc. Entenent com a ‘nostre’ lloc, la porció del planeta a on vivim, dormim, gaudim, plorem, construïm i tot allò que fem sols i en societat. Aquesta exposició integra l’atmosfera i el seu grau d’energia, la contaminació, el seu potencial transformador com a un ingredient mai menyspreable per l’anàlisi. L’atmosfera com a protagonista existencial i catalitzadora del planeta. Pensem entre tots sobre com estem transformant les nostres ciutats, pobles, boscos, l’economia, el futur… Fa poc que disposem dels primeres anàlisis fets per programes matemàtics, que interpreten el ‘Big-Data’ sobre el nostre comportament ètic vers el planeta. Les dades ens diuen que estem davant d’un moment possiblement irreversible.

La conferència inaugural de l’exposició tindrà lloc el 20 d’octubre de 2022 a les 19:30h, a la sala d’actes de la Demarcació de Tarragona del COAC.

Jon Tugores [Lancashire, Anglaterra. 1968] és arquitecte, pilot de línies aèries, professor universitari i fotògraf. Persona polièdrica que hibrida les seves quatre disciplines en experiències recíproques. Actor en el moment tecnològic actual. Defensor i promotor de l’híper-tecnologia com a solució mediambiental. Ha viscut a Londres, Berlín, Viena, Dallas, Bahrain, Madrid, Mallorca, Barcelona i Terrassa on té el seu estudi d’arquitectura. Professor en l’ETSAV, UIC, NYIT i actualment a l’escola superior d’enginyers aeronàutics a la UPC. +60 projectes, 25 premis, 5 llibres, 1 documental, 10.000 hores de vol, 25.000 fotografies del planeta ho avalen com un personatge atípic a l’escena cultural actual. Ha realitzat diverses exposicions individuals a Barcelona, Terrassa, i en breu té previst aterrar a Tarragona, Berlín, Manchester i Tokio.

Propers esdeveniments

Totes les activitats