09/12 -
19:30

Trobada de Nadal: L’arquitectura com a eina de salut

Més informació

Visualitza la sessió
Conferència . Olot

Organitza

COAC

Lloc

Sala d'actes
Avinguda Onze de setembre, 13
Olot

Horari

19.30 h

Preu

Gratuït

©
Visualitza la sessió Més informació

El 80% dels determinants de salut estan fora del sistema sanitari. De tots aquests determinants, l’arquitectura (l’urbanisme i l’edificació) té un paper clau en la creació d’entorns saludables que millorin la qualitat de vida de les persones, on es puguin dur pautes de vida saludables i es tinguin en compte factors socioeconòmics per crear igualtat i equitat. L’arquitectura, per tant, ha d’apoderar-se i anar més enllà de la sostenibilitat mediambiental que fa front a l’emergència climàtica, essent també una eina de la salut pública. Veurem quins són els principals factors de salut que es poden incloure al disseny arquitectònic i exemples d’implementació.

De tots aquests aspectes ens en parla l’arquitecta Sonia Hernández-Montaño Bou en el marc de la Trobada de Nadal 2021 de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, coordinada per l’arquitecte Francesc Baquer.

Sonia Hernández-Montaño Bou

Fundadora d’Arquitectura Sana, és arquitecta experta en Arquitectura Saludable i directora del postgrau Arquitectura i Salut de l'Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). També és la coordinadora de Salut i Arquitectura del COAC i tutora del Màster de Baubiologie de IEB-UDL.

Propers esdeveniments

Totes les activitats