24/02 -
02/10

Casa Serra | Casa dels Nassos | Delegació Garrotxa-Ripollès

Més informació

Exposició . Olot

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Finestrals de la seu
Avinguda Onze de Setembre, 13
Olot

Horari

Tot el dia

Preu

Gratuït

© Jose Hévia
Més informació

La mostra dona a conèixer la història de  la Casa Serra, de l’arquitecte Bartomeu Agustí Vergés, actual emplaçament de la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el procés de trasllat i la posada en funcionament de l’activitat col·legial a través de fotografies actuals i històriques, de plànols originals i dibuixos fets pel mateix arquitecte. L’edifici és del moviment racionalista i fou projectat entre els anys 1931 i 1933. Aquest bloc és conegut popularment com la casa dels nassos.

Aquest 2022 es commemora el vint-i-cinquè aniversari de l’obertura de la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la ciutat d’Olot. L’any 1997, el COAC va obrir la Delegació a la Casa Artigas d’Olot, obra de l’arquitecte Esteve Pujol. La seu estava ubicada al primer pis en un espai amb funcions d’oficina administrativa on fer trobades col·legials i conferències de petit format i que, durant 23 anys, va permetre créixer el col·lectiu d’arquitectes i l’entitat, i ser presents dins la societat olotina.

El març de 2017, coincidint amb la participació del col·lectiu d’arquitectes de la Garrotxa i el Ripollès en la redacció del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot, sorgeix la possibilitat de canviar la ubicació de la seu a una planta baixa, en un local situat al centre de la ciutat, de manera que permetés una relació molt més pròxima amb la ciutadania i, a la vegada, apostar per la reactivació del nucli antic.

Un cop acabada la primera fase de les obres de la Delegació Garrotxa-Ripollès a la Casa Serra l’any 2021, es reprenen l’atenció col·legial i l’activitat cultural. Una activitat que seguirà amb més força aquest 2022 tot celebrant el quart de segle de presència del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Olot, en una seu d’arquitectes i per a arquitectes a peu de carrer, oberta a entitats i al conjunt de la ciutadania.

Propers esdeveniments

Totes les activitats