19/05 -
19/07

L’ÀLBUM DE L’ARQUITECTA: DENISE SCOTT BROWN. TRAVELLING WITH DENISE

Més informació

Exposició . Vic

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala d'exposicions del COAC-Vic (Pl. Bisbe Oliba, 2)
Vic

Horari

De dilluns a dijous de 9 a 14h, i de 15 a 16h; divendres de 9 a 14h

Preu

Gratuït

© Denise Scott Brown
Més informació

Sud Àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia o Califòrnia són diferents llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. Són un recull d’aquestes fotografies les que formaran part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte, sota el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”.

Denise Scott Brown és arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’estudi Venturi‐Scott Brown & Associates, a Filadèlfia. Aquest estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. La seva obra construïda, l’activitat acadèmica i els llibres publicats, entre els quals destaca “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són un referent de la cultura arquitectònica contemporània.

D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007).

L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però  la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions del propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’estudi, el jurat no va rectificar.

Propers esdeveniments

Totes les activitats