10/03 -
10/09

Una llum noucentista: els vitralls de Masó

Més informació

Exposició . Girona

Organitza

Fundació Rafael Masó

Lloc

Casa Masó
Carrer Ballesteries, 29
Girona

Horari

De dimarts a divendres, de 10 a 17.30 h
Dissabtes i diumenges, d'11.30 a 17.30 h

Preu

Gratuït

© Fundació Rafael Masó
Més informació

L’exposició presenta vitralls originals de l’arquitecte, procedents d’algunes de les seves cases, així com els seus dibuixos i projectes originals, a més d’una àmplia mostra de fotografies antigues i actuals dels vitralls que es poden admirar als seus edificis, alguns dels quals es poden veure aquí per primera vegada.

La mostra també explica com Masó, amb la col·laboració del taller de vitralls Rigalt & Granell, es va convertir en el màxim exponent del vitrall d’estètica noucentista, alhora que també mostra influències dels vitralls de la Secessió vienesa, de l’Arts & Crafts i de l’Art Déco. Hi ha vitralls per a interiors domèstics, per a edificis industrials i també per a edificis religiosos, i en cada cas es pot comprovar com Masó considerava el vidre emplomat com un element essencial de la seva arquitectura moderna.

Comissariat:

Dra. Núria Gil Farré

Organitza:

La celebració dels 10 anys de la Casa Masó compta amb ajuts extraordinaris del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona.

Propers esdeveniments

Totes les activitats