13/12 -
19:30

Gaudí en Madrid. Ciclo de mesas. Madrid, abril-mayo de 2002

Més informació

Conferència . Tarragona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Sala d'actes
Carrer Sant Llorenç 20-22
Tarragona

Horari

19:30 h

Preu

Gratuït

Gaudí en Madrid. Ciclo de mesas. Madrid, abril-mayo de 2002 (reedición). Gaudí en Madrid. Ciclo de mesas. Madrid, abril-mayo de 2002 (reedición). © Edita Fundación ADIPROPE
Més informació

La Fundación Independente amb motiu del 150 Aniversari del naixement d’Antonio Gaudí va organitzar des del 3 d’abril al 8 de maig de 2002, en sis prestigioses entitats madrilenyes, un molt important Ciclo, perquè la vida i l’obra de Gaudí fos estudiada, analitzada i debatuda. El cicle es va iniciar en el Centro Cultural de la Villa de Madrid i va ser clausurat en la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Entre tots dos actes, es van celebrar Mesas en el Ateneo, Fundación Cultural del Colegio de Arquitectos, el Centro Cultural Blanquerna i el Círculo de Bellas Artes.
Tres destacats historiadors ens van parlar de “Gaudí en su tiempo”. Tres coneguts biògrafs de Gaudí van intervenir en la taula dedicada a “Gaudí y su biografía”. La sessió en la qual es va abordar “Gaudí arquitecto” va tenir quatre ponents de singular relleu. A la seva obra cabdal se li va dedicar la taula “Gaudí y la Sagrada Familia”. Era obligat que una sessió estigués dedicada a “Gaudí y el Modernismo”. El cicle va ser clausurat amb la taula “Gaudí y su proyección”. En totes elles van intervenir destacades personalitats.

El llibre Gaudí en Madrid, promogut per la Fundación Independente i publicat en el 2002, recull amb amplitud els actes celebrats. Aquesta reedició, millorada i actualitzada, es publica per la Fundación ADIPROPE i el Centro Gaudí Madrid, amb motiu del XX Aniversari.

Una presentació on intervindrà Ignacio Buqueras, promotor del llibre, Jordi Romera, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Joan Mercadé, arquitecte i director científic de la càtedra Jujol i Santiago Castellà, professor de la URV.

Propers esdeveniments

Totes les activitats