21/12 -
13/03

L’Àlbum de l’Arquitecta. Denise Scott Brown. Travelling with Denise, a Figueres

Més informació

Exposició . Figueres

Organitza

COAC

Lloc

Pujada de l'església, 6
Figueres

Horari

Dimarts i dimecres, de 9 a 14 h

Preu

Gratuït

Denise Scott Brown © Denise Scott Brown
Més informació

Travelling with Denise mostra a través de 24 fotografies realitzades per l’arquitecta nord-americana Denise Scott Brown, el paisatge de les ciutats dels anys seixanta, sobretot dels Estats Units. A través d’escenes urbanes de les ciutats que va visitar: Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Venècia, entre d’altres, hi descobrim una nova manera d’observar la ciutat i el seu entorn i posa en valor llocs i espais que fins aquell moment no havien estat vistos. Les fotografies exposades, que podrien tenir un paral·lelisme amb les que també en aquell moment feien gent com Stephen Shore o Lewis Baltz, se’ns mostren, però, amb un optimisme i un humor que l’allunyen d’aquests autors.

A l’exposició també es poden veure fotografies de la “ciutat elèctrica” de Las Vegas a la dècada de 1960 i també de l’arquitectura històrica de Venècia, que varen servir com a investigació visual pels arguments presentats en l’influent llibre “Learning from Las Vegas” (1972), escrit conjuntament amb el seu soci, Robert Venturi, i amb Steven Izenour.

El conjunt d’imatges mostren una posició desafiant de Denise Scott Brown davant la pràctica d’una arquitectura que feia del llenguatge establert per “l’Estil internacional” una rutina inacabable, i fa palès el seu compromís amb la complexitat de la quotidianitat. Una mirada que va articular un simbolisme urbà que fins aleshores havia estat ignorat pels arquitectes.

Comissariat

El comissaritat ha anat a càrrec del Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC i Maria Pia Fontana, sota la direcció de la mateixa Denise Scott Brown.

Amb la col·laboració

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors. 

MESURES COVID-19

L’exposició es podrà visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.

Propers esdeveniments

Totes les activitats