24/01 -
24/01

LA SEU DE MANRESA, 700 ANYS / De Berenguer de Montagut a Gaudí

Més informació

Exposició . Manresa

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Espai Oliba de la Basílica de La Seu de Manresa
Baixada de la Seu, 1
Manresa

Horari

De dilluns a divendres de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h
Dissabtes de 10.30h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h
Diumenges de juliol i d’agost de 12.00h a 14.00h

Preu

Gratuït

Inauguració

dimarts 24 de gener, a les 18.30 h

Patrocina

Amb el suport de

Fermí Batallé
Més informació

La mostra té el seu origen en les modelitzacions en 3D de l’evolució constructiva que Fermí Bataller va crear per al documental La Seu de Manresa, set segles de vida, que també es pot veure a la mateixa sala. Mitjançant la tecnologia d’impressió 3D, s’han realitzat maquetes de les diferents èpoques constructives de la Seu de Manresa, des de l’església romànica del segle XII, fins a la basílica actual.

Aquest treball, que vol ser també un petit homenatge al mestre d’obres Berenguer de Montagut, de qui sabem tan poc, però que fa set segles va concebre aquest temple i va posar tot el seu saber al servei de la ciutat que li feia confiança, es complementa amb un llibre-catàleg que es pot adquirir a la seu de Manresa i de Vic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (preu: 10 €).

Aquesta exposició, comissariada per Fermí Bataller i Francesc Rafat, i organitzada per la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC, després d’itinerar per divesres seus, es trasllada permanentment a l’Espai Oliba de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i els autors han acordat cedir la mostra a la ciutat de Manresa per contribuir a la difusió del seu patrimoni arquitectònic i històric. A partir d’ara, els visitants de la Seu podran descobrir la història del temple a través d’un vídeo i de maquetes impreses en 3D que repassen les diferents etapes constructives de la basílica.

Acte inaugural

Intervenen el Sr. Guim Costa, degà del Col·legi d'Arquitectes; Sra. Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes; Il·lm. Sr. Marc Aloy; alcalde de Manresa; Excm. Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic; Il·lm. Mn. Joan Hakolimana, rector de la basílica de la Seu.

Propers esdeveniments

Totes les activitats