09/03 -
18:00

Dia de la dona / Carme Pinós: context i conceptes

Més informació

Recupera la sessió
Conferència . Barcelona

Organitza

COAC

Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
Carrer Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona

Horari

A les 18 h

Preu

Gratuït

© Antonio Navarro Wijkmark
Recupera la sessió Més informació

Amb motiu del Dia de la Dona, el COAC organitza una conferència a càrrec de l’arquitecta Carme Pinós, que sota el títol “Carme Pinós: Context i conceptes”, la reconeguda arquitecta catalana explicarà el procés creatiu de l’estudi a través del material exposat a la Biennal Internacional d’Arquitectura d’Euskadi Mugak/, que finalitza el 28 de febrer.

L’arquitecta, recentment guardonada amb el Premi Nacional d’Arquitectura 2021, mostrarà a través de diferents obres la seva aproximació a la resolució dels projectes, que parteix sempre d’una lectura curosa del context -tant a nivell físic com cultural- i de la comprensió dels requeriments del projecte, amb la voluntat no només de resoldre la seva funcionalitat, sinó també de crear vivències més enllà d’aquest.

Presentarà l’acte la degana del COAC, Assumpció Puig. En finalitzar la conferència, la presidenta de la Demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten, donarà pas a una activitat de networking.

L’acte forma part del cicle “Les dones fem”, coordinat pel Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC, que, en aquesta ocasió se centra en Fem Premis.

Trajectòria de Carme Pinós

Després d'una etapa conjunta amb Enric Miralles, amb qui va assolir reconeixement internacional amb projectes com el Cementiri d'Igualada, l'any 1991 va establir el seu propi estudi d'arquitectura. És autora, entre d’altres, del conjunt de la Plaça de la Gardunya, l’Escola Massana, el CaixaForum de Saragossa o l’Edifici de Departaments de la Universitat d’Econòmiques de Viena.

Pinós ha compaginat la seva activitat professional amb la docència, essent professora convidada a l’École Nationale Supérieure d'Architecture Paris-Malaquais, la Harvard University Graduate School of Design, l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne o la Columbia University de Nova York, entre d'altres.

Ha estat distingida amb nombrosos reconeixements, entre els quals la Creu de Sant Jordi (2015), el Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic (2008), el Primer Premi de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2008) o el Premi d’Arquitectura del CSCAE (1995). A nivell internacional ha estat reconeguda per l’American Institute of Architects i el Royal Institute of British Architects.

Propers esdeveniments

Totes les activitats