15/12 -
19:30

“La abstracción del Territorio” (1987) de Rosa Barba

Més informació

En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
Cooperativa Jordi Capell

Lloc

Llibreria La Capell
Plaça Nova, 5
Barcelona

Horari

A les 19.30 h

Preu

Gratuït

La abstracción del Territorio (1987) de Rosa Barba
Més informació

En la presentació del llibre “La abstracción del Territorio (1987) de Rosa Barba” conversaran  Estanislau Roca, arquitecte i catedràtic emèrit de la UPC, Oriol Nel·lo, geògraf i professor titular de la UAB, i Ricard Pié, arquitecte i catedràtic emèrit de la UPC.

Rosa Barba és la gran impulsora dels estudis de paisatgisme a Barcelona i la defensora d’una nova manera d’afrontar el paisatgisme com un problema de projecte que ultrapassa a la pura observació i satisfacció del medi i el territori. El projecte científic i acadèmic de Rosa Barba culmina a la dècada dels noranta, però s’inicia i madura a la dècada anterior, en els treballs professionals, la docència universitària i els estudis i reflexions teòriques que duu a terme. En aquest recorregut, la tesi és una primera fita en el que no només explica com ha descobert el paisatge sinó que subratlla el caràcter projectual del debat. Per reivindicar la seva obra, s’ha publicat el llibre “La abstracción del territorio” que inclou la traducció de la seva tesi al castellà i a l’anglès i s’acompanya de diferents textos de: Estanislau Roca, Oriol Nel·lo, João Ferreira Nunes i Ricard Pié, Jordi Bellmunt, Maria Goula, Anna Zahonero i Josep Maria Vilanova.

Entrada lliure fins a completar l’aforament. La sessió es pot seguir també a través de l’Instagram de La Capell. Clica aquí per seguir l’acte.

Activitats relacionades

Totes les activitats