01/12 -
18:30

“L’escola expandida. Repensem els espais d’aprenentatge”

Més informació

En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
Cooperativa Jordi Capell

Lloc

Llibreria de la Cooperativa Jordi Capell
Plaça Nova 5
Barcelona

Horari

A les 18.30 h

Preu

Gratuït

l'escola expandida
Més informació

En la presentació del llibre “L’escola expandida. Repensem els espais d’aprenentatge”, comptarem amb la presència dels arquitectes Adrià Vilajoana i Simona Cerri i la presidenta de la demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten.

Fa molt que l’Escola està al centre d’un debat que crida a la necessitat de canvis i l’exigència de repensar els espais d’aprenentatge. L’emergència sanitària i climàtica ens obliga a reconsiderar prioritats, com ara la relació entre l’escola, el territori i la comunitat.
La proposta pretén interactuar amb aquests espais i interpretar-los des d’una mirada i actitud experiencial, per entendre aquestes infraestructures com un laboratori col·lectiu on experimentar i conèixer l’espai que ens envolta.
Uns espais d’oportunitat per explorar, analitzar, repensar i transformar l’entorn proper al voltant de l’habitabilitat i el confort des de l’acció col·lectiva, implicant el conjunt de la comunitat educativa per respondre a les necessitats de les pròpies usuàries i generar eines per decidir i actuar cap a una transició energètica, social i ambiental.
Els espais d’aprenentatge van més enllà del continent o del recinte; i és des d’aquesta idea que sorgeix el concepte d’escola expandida, de l’oportunitat d’explorar-ne permanentment els límits, perquè l’important són els processos i interrelacions que s’hi generen.

Amb aquest llibre volem compartir experiències, mirades i maneres de fer, per contribuir a construir i a articular nous espais d’aprenentatge, defensant una aproximació col·lectiva des d’una Arquitectura Social i Solidària.

Entrada lliure fins a completar l’aforament. La sessió es pot seguir també a través de l’Instagram de La Capell. Clica aquí per seguir l’acte.

Propers esdeveniments

Totes les activitats