30/04 -
11:00

FESTES D’ARQUITECTURA 2023. Sant Martí: Recorrem el patrimoni industrial 

Més informació

INSCRIU-T'HI
En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

MUHBA Oliva Artés
C/ d'Espronceda, 142-146
Barcelona

Horari

D'11 h a 14 h

Preu

Gratuït

© Anna Mas Fotografia
INSCRIU-T'HI Més informació

Vols experimentar l’Oliva Artés MUHBA amb tots els sentits? La millor manera d’habitar, descobrir i entendre un espaiés ballant-lo. A l’Oliva Artés farem d’interprets i d’espectadors alhora, conduïts de la de l’arquitecte i coreògraf Toni Mira i de ballarins de la seva companyia. Sentirem la història de la fábrica, uns espais viscuts intensament gràcies a les actuacions estratègiques d’arquitectes que donen vida als edificis encara que estiguin pendents de finalizar. 

 

Xerrades  

11h Benvinguda a la Festa!, COAC Barcelona 

11.15h Projecte Laboratori Urbà, Joan Roca, director del MUHBA 

11.45 Presentació Exposició “Protegir Barcelona”, Joan Pedreny, arquitecte i excap de Bombers de Barcelona 

 

Tallers i activitats 

12.30h MUHBALLA!, Experiment sensorial de dansa i poètica visual.  

Site-specific, Toni Mira, arquitecte i coreògraf 

Projecte Espectador-Performer:

Es tracta d’una experiència performàtica, on la meitat dels espectadors fan primer el rol de performer, mentre l’altre mitat veu aquesta acció des de les baranes del primer pis de l’Oliva Artés. Després es permuten els rols, i els que han fet de performer fan d’espectador, mentre els que han fet d’espectador fan ara de performer.

A l’entrar a l’espai, es dona a cada assistent una doble entrada “PE” I “EP” (Performer-Espectador i Espectador-Performer), i escullen quina de les dues volen utilitzar primer. Malgrat això, hi haurà un moment que ja no podran escollir, doncs ha d’haver exactament el mateix nombre de performers que d’espectadors.

Els que han escollit primer “EP”, pugen al primer pis i es distribueixen al llarg de les baranes per veure la representació des de dalt. Els que han escollit primer “PE”, es col·loquen uns auriculars i fan les accions que des dels auriculars se’ls proposa durant els 20 min de durada que té l’espectacle. Hi han nou informacions diferents, de tal manera que hi haurà performers que tindran un paper més rellevant. El director de l’espectacle serà l’encerregat ( sense que els preformes ho sàpiguen) de distribuir els diferents canals de so dels auriculars (diferents informacions performàtiques) segons les característiques físiques dels assistents. Els espectadors de dalt veuran l’espectacle amb una banda sonora que se sentirà pels altaveus de l’espai.

Un cop acabada l’acció es permuten els papers “EP” i “PE”.

 

🔴 REVIU LA FESTA D’ARQUITECTURA 2022 DE SANT MARTÍ EN AQUEST VÍDEO

 

Entitats col·laboradores: Grup d’Arquitectes Sant Martí COAC, BAAS Arquitectura, Toni Mira arquitecte i coreògraf, MUHBA Oliva Artés, Joan Roca, director del MUHBA Escoles: El Joncar, Escola Miralletes, Institut Joan d’Austria, Escola Dovella, Escola Bogatell, Escola Antoni Balmanya, Escola la Llacuna, Institut Moisès Broggi, Institut Salvador Seguí, Escola Sant Rafael, Escola La Mar Bella.  

Col·laboren: Anna Mas Fotografia, Andrés Pino Video, Share Events.

Les festes d’Arquitectura que la Demarcació de Barcelona organitza any rere any en diferents espais de la ciutat volen posar en valor un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té per davant i donar un impuls per a tirar-los endavant, tant entre la ciutadania com entre les institucions. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers, entre d’altres.

Durant 10 setmanes, Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn.

Activitats relacionades

Totes les activitats