01/04 -
30/04

PREMIS AJAC XII

Més informació

Exposició . Vic

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala d'exposicions del COAC-Vic (Pl. Bisbe Oliba, 2)
Vic

Horari

De dilluns a dijous de 9 a 14h, i de 15 a 16h; divendres de 9 a 14h

Preu

Gratuït

AJAC
Més informació

La seu de Vic acull  l’exposició de la dotzena edició dels Premis AJAC, que finalitza així la seva itinerància. La mostra reuneix els 25 projectes guardonats, sota el disseny “Estructures domestiques(ticables)”, a càrrec de les arquitectes Aida Adcock i Íngrid Bru, guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos guardons. 

Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar, sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges. Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores. També es va tenir en compte l’estalvi d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

PREMIS AJAC
Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, que el passat 2021 celebraven els 25 anys de trajectòria, es celebren biennalment des de 1996. Els guardons alternen la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on els equips premiats tenen l’oportunitat d’explicar el seu treball davant el públic i generar debat.

Els Premis recullen 11 categories diferents i en la darrera edició s’hi van presentar 200 propostes. Consulta aquí els equips i projectes guardonats. Com a novetat en les últimes bases, s’ha apostat per l’accessibilitat, la sostenibilitat (de la mà d’un premi especial ofert per l’agrupació AUS), i s’ha volgut posar en valor els drets laborals dels joves arquitectes.

Propers esdeveniments

Totes les activitats