L’Arxiu cedeix fotografies de Català-Roca per a una exposició sobre Berlanga a Madrid

Català-Roca © Fons F. Català-Roca. Arxiu Històric del COAC
09/06/2021 Arxiu Fotogràfic

L’Arxiu Fotogràfic ha cedit a l’Acadèmia de Cinema dues fotografies per a l’exposició “Berlanguiano. Luis García Berlanga (1921-2021)”, que es podrà visitar a Madrid del 9 de juny al 5 de setembre, a la seu de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando.

Es tracta de dues fotografies de Francesc Català-Roca, que formen part dels fons dipositats a l’Arxiu del COAC. Totes dues es van realitzar a Madrid a principis dels anys 50, i han estat seleccionades per Esperanza G. Claver, comissària de l’exposició, perquè reflecteixen bé l’univers Berlanga.

Una d’elles és una imatge del pati interior de la Corrala “La Revoltosa”, a Mesón de Paredes, i l’altra és una fotografia realitzada al Parc del Retiro. Les dues van aparèixer publicades a la Guia de Madrid de l’editorial Destino, publicada el febrer de 1954, i són un reflex de la dimensió i riquesa dels fons documentals del COAC, que van més enllà de l’arquitectura, esdevenint un testimoni de diferents èpoques, llocs i contextos socials.

“Berlanguiano. Luis García Berlanga (1921-2021)”
L’objectiu de l’exposició de l’Acadèmia de Cinema és mostrar l’evolució de la trajectòria cinematogràfica de Luis García Berlanga, coincidint amb el centenari del seu naixement. En paral·lel, es mostren instants de la vida espanyola copsats per fotògrafs nacionals i internacionals que van interpretar la realitat d’aquella època. Per a això, l’exposició compta amb més de 170 fotografies de diferents arxius i fons fotogràfics, a més d’esbossos, cartells originals i extractes de guions, entre d’altres.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l’Acadèmia de Cinema.