30/11 -
19:30

ELISAVA MASTERS’ TALKS: Curating for the Common Good

Més informació

RECUPERA LA SESSIÓ
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
ELISAVA

Lloc

Sala d'actes
Plaça Nova, 5
Barcelona

Horari

A les 19.30 h

Preu

Gratuït

Viviane Stappmanns Exposició «Here We Are! Women in Design», 2021
RECUPERA LA SESSIÓ Més informació

Viviane Stappmanns, comissària del Vitra Design Museum és la primera convidada de la segona edició del cicle de conferències Elisava Masters’ Talks, amb la ponència Curating for the Common Good. 

Viviane Stappmanns està interessada a explorar la contribució que els conservadors poden fer per repensar el disseny com una pràctica relacionada amb la sostenibilitat ecològica i social. En el seu treball d’exhibició i d’ensenyament, experimenta amb nous enfocs col·laboratius. Ha ensenyat en diferents escoles i universitats, entre elles l’Escola d’Arquitectura i Disseny Urbà de la Universitat de RMIT a Melbourne, Austràlia i, més recentment, a la Universitat d’Arts i Disseny de Karlsruhe. Abans de treballar al Museu de Disseny de Vitra, ha treballat com a editora i conservadora en contextos d’arquitectura i disseny a Austràlia i Alemanya, i té títols en Disseny Interior i Periodisme.

L’exposició Here We Are! Women in Design 1900 – Today! s’inaugura al Museu del Disseny de Barcelona l’octubre de 2023. Actualment, està treballant en l’exposició itinerant internacional “Garden Futures”, que s’inaugurarà al Museu de Disseny de Vitra a la primavera de 2023.

Elisava Masters’ Talks

La segona edició d'aquest cicle de conferències es desenvolupa entre novembre de 2022 i maig de 2023 amb ponències a càrrec de creatius internacionals de primer nivell. La proposta vol abordar l'actualitat del disseny amb un programa de sis xerrades en les quals es compartiran experiències professionals sobre disseny, comunicació, arquitectura, art i innovació.

Els convidats d'aquesta segona edició encapçalen les llistes i les tendències del disseny contemporani, enginyeria i creativitat a nivell mundial, disciplines en les quals Elisava és referent en la seva oferta educativa des de fa més de 60 anys.

Sessions

Sessió 1: 30 de novembre - Viviane Stappmanns, comissària d'exposicions del Vitra Design Museum
Sessió 2: 25 de gener - Luna Maurer, dissenyadora d'interacció i artista de disseny multimèdia, co-directora de studiomoniker.com
Sessió 3: 22 de febrer - Amica Dall, membre fundadora d'Assemble, col·lectiu centrat en els processos socials i materials d'arquitectura, art, disseny urbà i investigació.
Sessió 4: 22 de març - Jesper Kouthoofd, cap de disseny, fundador i CEO a Teenage Engineering
Sessió 5: 12 d'abril - Lev Manovich, teòrico de la cultura digital, escriptor, artista i professor de The City University of New York.
Sessió 6: 31 de maig - Gail Bichler, directora creativa del New York Times Magazine.

Propers esdeveniments

Totes les activitats