10/06 -
12/09

DIÀLEG  CODERCH / CATALÀ-ROCA

Més informació

Exposició . Lleida

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Carrer Canyeret, 2

Lleida

Horari

Dilluns a divendres de 9 a 15 h
Dijous de 9 a 17 h

Preu

Gratuït

© Fons Fotogràfic F. Català-Roca – Arxiu Històric del COAC
Més informació

El Centre Obert d’Arquitectura se suma a les iniciatives de difondre el llegat del fotògraf de Valls, Francesc Català-Roca, programades amb motiu del seu centenari. En aquesta ocasió la Demarcació de Lleida del COAC acull l’interessant exposició que versa sobre un diàleg entre l’obra arquitectònica de José Antonio Coderch i la mirada acurada de Francesc Català-Roca, que comprèn el període de 1947 amb la Casa Garriga Nogués fins el 1966 amb els Edificis Trade.

Francesc Català-Roca (1922 – 1998) fou un fotògraf català, fill del també fotògraf Pere Català i Pic i germà de Pere Català i Roca. És considerat per molts crítics el fotògraf català més important del segle xx. Treballà per a les revistes i publicacions Revista, Destino, Gaceta Ilustrada o La Vanguardia.

José Antonio Coderch (1913-1984) va ser l’autèntic impulsor del renaixement de l’arquitectura espanyola de postguerra, l’home que va aplanar el camí que després recorrerien els estendards de la professió, Carvajal, Cabrero o Saenz de Oíza entre d’altres. A la seva obra va saber sintetitzar les aportacions del moviment modern i l’arquitectura modernista de Jujol o Gaudí.

 

ARXIU FOTOGRÀFIC DEL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA (COAC)

L’Arxiu Fotogràfic es va crear l’any 2007 com a secció de l’Arxiu Històric del Col·legi, fruit de la necessitat, hereva de l’anterior Centre de Documentació d’Imatges, de recuperar tot el patrimoni fotogràfic dispers per totes les àrees del COAC. L'objectiu era evitar, així, la seva pèrdua o deteriorament per manca d’unes bones condicions de conservació i instal·lació.

Actualment, l’Arxiu Fotogràfic compta amb un volum prou nombrós per considerar-lo un dels millors arxius d’imatges d’arquitectura de l’Estat.

Entre d’altres fons, destaquen les tres grans col·leccions d’imatges recollides des de la creació de l’Arxiu Històric i ordenades de forma temàtica, onomàstica i geogràfica respectivament; els fons de fotògrafs de gran rellevància en el nostre país com ara Francesc Català-Roca i Oriol Maspons; la col·lecció de fotografies del Romànic de Lluís Domènech i Montaner; els negatius en placa de vidre de l’obrador de Gaudí.

Propers esdeveniments

Totes les activitats