08/04 -
30/04

Sigurd Lewerentz i Laszlo Moholy-Nagy, fotografies

Més informació

Exposició

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Carrer del Doctor Roig i Raventós, 2a
Blanes


Horari

De dimarts a dissabte de 10 a 13 h.
De dijous a dissabte de 17 a 20 h.

Preu

Gratuït

© Iñaki Bergera
Més informació

La Casa Saladrigas de Blanes acull l’exposició ‘Sigurd Lewerentz i Laszlo Moholy-Nagy, fotografies’, que forma part del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte promogut pel Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC. Una reflexió sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats.

En el cas de l’arquitecte Sigurd Lewerentz, es mostren una selecció de 44 instantànies que varen ser preses durant el viatge que va fer des del nord d’Europa fins a Itàlia en el decurs de l’any 1909. Aquestes fotografies  pertanyen a l’arxiu personal de l’arquitecte, es troben al DigitaltMuseum escandinau i evoquen silenci, soledat… potser els trets que millor el defineixen. Per això  la crítica l’ha anomenat sovint nòrdic solitari, arquitecte silenciós, aïllat… una persona de tracte difícil, sovint tancat en ell mateix, obstinat, obsessiu.

Pel que fa a Lázló Moholy-Nagy, la mostra presenta 18 fotografies i 42 fotogrames. Moholy-Nagy va ser un artista polifacètic i un dels professors més emblemàtics de l’Escola de la Bauhaus.  Va experimentar en diversos camps, des de la pintura fins al cinema, passant per la fotografia o l’escenografia. La seva activitat com a fotògraf inclou el que va anomenar fotogrames, és a dir, composicions abstractes creades interposant objectes, filtres o trames entre un focus de llum i un material sensible.

Propers esdeveniments

Totes les activitats