21/04 -
12:00

El jardí invisible de Gaudí

Més informació

Inscriu-te a l'acte presencial Inscriu-te a l'acte en línia
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala Mirador
Plaça Nova 5, 8a planta
Barcelona

Horari

12h

Preu

Gratuït

La tesi doctoral sobre el conjunt modernista de l’antic psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat fa palesa que aquest va ser un espai d’experimentació arquitectònica on s’anticipen obres com la casa Milà, la cripta de la Colònia Güell, la Sagrada Família i el Park Güell. Repleta de simbologia vinculada al text de l’Apocalipsi de Sant Joan i dedicada a la Verge de Lourdes, aquesta obra sintonitzaria, també, amb l’univers mental i espiritual d’Antoni Gaudí.  

David Agulló, doctor arquitecte per l’ETSAB (UPC), ens parla doncs d’aquesta obra inèdita d’Antoni Gaudí, que articularia el canvi formal i conceptual que va portar al reconegut arquitecte a realitzar les seves últimes grans obres.

Properament, i en el marc de la conferència, es realitzarà una visita als esmentats jardins, organitzada pel grup territorial d’arquitectes del Baix Llobregat de la demarcació de Barcelona del COAC (més informació en breu).

David Agulló Galilea

Doctor arquitecte per l’ETSAB. Autor de la tesi doctoral “Gaudí i els jardins de l’antic manicomi de Sant Boi de Llobregat”, qualificada amb un Cum Laude. Treballs en el camp de la rehabilitació, habitatge, i en museografia col·laborant per a l’empresa Quod i Enginyeria Cultural en els següents projectes: Museu d’Història de Catalunya, Casa de la Historia del Parque Arqueológico de Elviña, i el Centro de Interpretación del Al-Andalus, a San Fernando. Actualment iniciant la restauració del conjunt modernista de l’antic psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat.

Propers esdeveniments

Totes les activitats