04/04 -
19:00

ARQUITECTURA Y CRÍTICA

Més informació

En viu

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
Cooperativa Jordi Capell

Lloc

Llibreria La Capell
Plaça Nova, 5
Barcelona

Horari

19h

Preu

Gratuït

Més informació

Aprofitant la publicació de la quarta edició revisada i ampliada del llibre Arquitectura y critica, per part de Editorial GG, que es va editar per primera vegada el 1999, es planteja aquest acte de comentaris informals sobre el llibre i d’elogi general dels llibres a la nostra condició contemporània, com aperitiu de la celebració de Sant Jordi.

L’acte comptarà amb la presència de Josep Maria Montaner, arquitecte i autor del llibre; Ethel Barahona, arquitecta; David H. Fálagan, investigador i Daniela Arias, arquitecta.

Des de la seva primera edició el 1999, Arquitectura y Crítica ha esdevingut un dels textos introductoris de referència sobre crítica i historiografia de l’arquitectura. Què és la crítica? Quins són els seus objectius i significats? Té algun sentit? Aquest llibre, que arriba a la quarta edició, respon aquestes qüestions de manera breu i didàctica, centrant-se en la trajectòria històrica de les relacions entre arquitectura i crítica. Partint dels pioners de la crítica arquitectònica del segle XXI, els personatges clau de la historiografia moderna com Sigfried Giedion o els textos dels arquitectes protagonistes com Adolf Loos o Le Corbusier, passant per les diferents interpretacions derivades de l’existencialisme, la fenomenologia, la iconografia o l’estructuralisme, com ara Aldo Rossi, Manfredo Tafuri, Colin Rowe i Marina Waisman, fins a arribar al panorama postestructuralista amb noms com Peter Eisenman, Rem Koolhaas o Micha Bandini. Aquesta breu guia bàsica presenta un recorregut històric de la crítica arquitectònica que permet comprendre les claus historiogràfiques de l’arquitectura des dels orígens fins a l’actualitat.

Podràs seguir la presentació a TV Capell, a través de l’Instagram @lacapell_com. Clica aquí per seguir l’acte.

*Entrada lliure fins a completar l’aforament.

 

Presentació de l'autor

Josep Maria Montaner i Martorell (Barcelona, 1954) és doctor en arquitectura, catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i autor de diversos llibres sobre arquitectura. Entre d'altres guardons l'any 2005 va obtenir el Premi Nacional d'Urbanisme d'Espanya del Ministeri d'Habitatge a la iniciativa periodística pels seus articles als diaris El País i La Vanguardia. Juntament amb Zaida Muxí va ser codirector del màster Laboratori de l'Habitatge del Segle XXI de la Universitat Politècnica de Catalunya. A més, ha assessorat diverses ciutats llatinoamericanes en qüestions d'urbanisme i habitatge.

Activitats relacionades

Totes les activitats