Més de 80 centres educatius participaran a l’Arquitectura a les Aules 2022

Arquitectura a les Aules Escola Mestral. Joan Serrat
10/02/2022 Aprèn

Arquitectura a les Aules, el programa de tallers als centres educatius organitzats en el marc de la Setmana d’Arquitectura, celebra enguany la seva quarta edició. La convocatòria ha tingut molt bona acollida, amb 80 centres educatius i 125 arquitectes inscrits. Volem agrair la seva ajuda per a apropar la figura de l’arquitecte a la societat en un moment clau per incentivar la rehabilitació amb els fons Next Generation.

Entre el 5 i el 15 de maig, la nova edició d’Arquitectura a les Aules oferirà tallers i xerrades perquè els alumnes dels centres educatius de primària i secundària de l’àmbit de la Demarcació de Barcelona puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat. Les activitats tenen una durada de dues hores i se celebren dins de l’horari lectiu.

El proper 18 de febrer celebrarem una trobada virtual amb els centres educatius que s’han apuntat, amb l’objectiu de resoldre dubtes i facilitar tota la informació sobre el programa.

Els arquitectes i estudiants d’arquitectura apuntats realitzaran una formació prèvia amb dinàmiques sobre les quatre temàtiques que han triat els centres educatius (1. Repensar els espais educatius interiors-exteriors, 2. Diversitat funcional-accessibilitat-gènere, 3. Identitats-Descoberta de l’entorn, 4. Sostenibilitat-salut) i sobre com transmetre els coneixements als dos nivells educatius (primària i secundària). Les dinàmiques s’han programat per al 23 i 25 de febrer.

Quatre anys realitzant tallers que apropen l’arquitectura a infants i joves
El 2018, el COAC va posar en marxa Arquitectura a les Aules dins del programa ArquiEscola, amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina a infants i joves, tal com recull la Llei d’Arquitectura.

Al llarg d’aquests anys s’ha pogut arribar a més de 9.000 estudiants a través d’uns 400 tallers, que es poden veure a la pàgina Arquitectura a les Aules 5.0. L’any 2020 la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a l’apartat Aprendre des de casa o bé al canal YouTube del COAC.