ANY DOMÈNECH I MONTANER : RECOMANACIONS DE LA BIBLIOTECA

centenari domenech i muntaner @ Departament de Cultura de la Generalitat
30/01/2023 Biblioteca

Aquest any 2023 es commemora els 100 anys de la mort de Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims il·lustres del modernisme arquitectònic català, i des de la Biblioteca COAC volem aprofitar aquest homenatge per fer-vos descobrir bibliografia important de l’arquitecte i sobre la seves obres que podeu trobar, i en alguns casos prestar, en el nostre fons. 

Cal destacar que la Biblioteca COAC custodia la Biblioteca Professional de Domènech i Montaner, una de les col·leccions més notables i rellevants del nostre fons. Entre els 625 volums es poden trobar llibres i revistes que custodiava l’arquitecte, reflectint així els seus interessos professionals i culturals, com també els seus referents bibliogràfics que li aportaren coneixements i inspiració pels seus projectes arquitectònics.

És a partir de tota aquesta riquesa documental que des de l’Instagram del Centre Obert d’Arquitectura, cada mes comparteix recomanacions de lectura i consulta de la Biblioteca COAC sobre Domènech i Montaner i les seves obres a través de la sèrie RDM : Recomanacions Domènech i Montaner. 

Les temàtiques de cada mes seran diferents, per així poder donar a conèixer detalls i curiositats diverses de l’arquitecte català. Aquest mes de gener s’han recomanat dues obres sobre la trajectòria i visió arquitectònica de l’arquitecte:

Del 22 de juny al 17 de setembre, a més, el Centre Obert d’Arquitectura té programada una exposició sobre Domènech i Montaner, organitzada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.