26/04 -
18:30

UNBOXING THE LIBRARY. Una mirada sobre els fons de la biblioteca: “Belgues, belgues!” A càrrec de GUILLERMO LÓPEZ

Més informació

Inscriu-t'hi
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Biblioteca
Carrer Arcs 1-3, 3a planta

Barcelona

Horari

A les 18.30 h

Preu

Gratuït

Inscriu-t'hi Més informació

La sessió “Belgues, Belgues!” és la segona del cicle “Unboxing the library”: la nova activitat impulsada per la Biblioteca del COAC per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia.

En aquesta segona sessió es tracta l’arquitectura recent belga i en concret la de Vylder Vinck Tailleu i la d’OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Per apropar-nos a la temàtica escollida l’arquitecte Guillermo López, membre de MAIO, ofereix una conferència adreçada tant a arquitectes com a la ciutadania en general.

Paral·lelament també estaran disponibles a la seu de Barcelona una exposició bibliogràfica sobre arquitectura belga, consultable als prestatges principals de la Biblioteca per als lectors de sala.

 

 

Unboxing the library. Una mirada sobre els fons de la biblioteca

Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és el centre documental de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge, un dels més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”. Periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals que s’exposaran als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es durà a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.

“Unboxing the Library” és una de les novetats de la propera programació primavera-estiu del Centre Obert d’Arquitectura, i té la voluntat de difondre tant a arquitectes com a ciutadania en general el valor documental dels fons que custodia la Biblioteca i que la converteixen en un referent ineludible de l’arquitectura.

Sessions

Sessió 1: 22 de març, Japonismes, amb Igor Urdampilleta
Sessió 2: 26 d'abril, Belgues, Belgues! amb Guillermo López
Sessió 3: 21 de juny, La intervenció a Xile amb Josep Ferrando

Les sessions, que es duran a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, qui va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008. A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.

Activitats relacionades

Totes les activitats