22/03 -
11:30

Unboxing the library: Japonismes

Més informació

Inscriu-t'hi
En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Biblioteca
Carrer Arcs 1-3, 3a planta
Barcelona

Horari

A les 11.30 h

Preu

Gratuït

© Centre Obert d'Arquitectura
Inscriu-t'hi Més informació

La sessió “Japonismes” dona el tret de sortida a la nova activitat impulsada per la Biblioteca del COAC per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia: “Unboxing the Library”

En aquesta primera sessió es tracta l’arquitectura recent japonesa i la de Kazuo Shinohara. Per apropar-nos a la temàtica escollida l’arquitecte Igor Urdampilleta, membre d’Arquitectura-G, que ofereix una conferència adreçada tant a arquitectes com a ciutadania en general.

Paral·lelament també estarà disponibles a la seu de Barcelona una exposició bibliogràfica sobre arquitectura japonesa, consultable als prestatges principals de la Biblioteca per als lectors de sala.

Unboxing the library

Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és el centre documental de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge, un dels més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.
Periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals que s’exposaran als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es durà a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.
“Unboxing the Library” és una de les novetats de la propera programació primavera-estiu del Centre Obert d’Arquitectura, i té la voluntat de difondre tant a arquitectes com a ciutadania en general el valor documental dels fons que custodia la Biblioteca i que la converteixen en un referent ineludible de l’arquitectura.

Sessions

Sessió 1: 22 de març, Japonismes, amb Igor Urdampilleta
Sessió 2: 26 d'abril, Belgues, Belgues! amb Guillermo López
Sessió 3: 21 de juny, La intervenció a Xile amb Josep Ferrando

Les sessions, que es duran a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, qui va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008.
A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.

Activitats relacionades

Totes les activitats