01/12 -
16/12

Mirades. Indústries fluvials, l’aigua com a energia

Més informació

Exposició Col·leccions . Manresa

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Casa Lluvià
Carrer Arquitecte Oms, 5
Manresa

Horari

De dijous a dissabte de 18:00h a 20:30h

Preu

Gratuït

Acte de cloenda i xerrada amb l'artista

divendres 15 de desembre de 18 h a 19 h

Patrocinadors

  • consentino city barcelona
Més informació

La segona exposició del cicle MIRADES, dedicat enguany a l’AIGUA, presenta una vintena d’imatges de la fotògrafa Judith Casas, que mostren un recorregut per les indústries fluvials i com l’aigua ha portat i porta identitat al territori.

L’exposició forma part de la sèrie “Col·leccions COAC“, amb material fotogràfic de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Judith Casas Sayós (Sant Pere de Torelló, Barcelona, ​​1992) va estudiar Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Grau 2010-2015 i Màster 2015-2016). El seu interès per la fotografia d’arquitectura comença a inicis de la carrera i es consolida durant els viatges d’estudis a Roma, Amsterdam i Copenhaguen. El primer curs de fotografia d’arquitectura que realitza és a la pròpia universitat, de la mà del fotògraf i professor Ricardo Santonja, l’any 2011. El 2013 guanya el segon premi del “XIV Fotoconcurs del Carnet Jove” amb una fotografia zenital de la Biblioteca Universitària d’Utrecht de l’arquitecte Wiel Arets. El 2014 assisteix a l’Escola Sert (Centre Formatiu del COAC) per fer el segon curs de fotografia d’arquitectura amb el fotògraf Adrià Goula. La seva passió per la fotografia sorgeix, però, als disset anys, quan el seu pare li deixa per primera vegada la seva càmera rèflex i indaga en el mètode de postproducció fotogràfica “High Dynamic Range”. S’introdueix al món de la fotografia de paisatge i retrat, i durant els anys de la carrera realitza reportatges de promoció musical, fotografia de concerts, esdeveniments i fotografia d’estudi. Des del 2015 fins al 2021 col·labora amb l’estudi Flores i Prats, amb qui va tenir l’oportunitat de registrar el procés de construcció de la Nova Sala Beckett a Barcelona i les seves dues intervencions a la Biennal d’Arquitectura de Venècia del 2018 “Liquid Light” i “The Morning Chapel” entre altres projectes. El 2018 comença a treballar amb l’Adrià Goula com a segona fotògrafa fins al juny del 2021, quan inicia el seu propi projecte personal com a fotògrafa d’arquitectura.

El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col.laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire.

Cadascun del elements serà motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’arxiu històric del Col·legi d’ Arquitectes amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions.

D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debat compromisos de caire global.

Exposicions Mirades.Aigua:

L’aigua com a modeladora del territori, de Mariano Cebolla (Tortosa, 28.09 – 31.12)
Indústries fluvials. L’aigua com a energia, de Judith Casas (Manresa, 1.12 – 16.12; Vic, 9.01 - 26.01)
La sequera - mancança d'aigua. Fotos aeries, de Carles Rabada (Lleida, 18.01 - 1.03)
L’aigua de mar, de Pep Escoda (Tarragona, a partir del 22.01 - 15.03)
Paisatges íntims, de Carles Sánchez (Girona, 22.02 - 21.04)
Patrimoni de l’arquitectura de l’aigua a Barcelona, d’Anna Mas (7.03 - 24.04)

Activitats relacionades

Totes les activitats