06/06 -
19:30

Unboxing the Library. Una mirada sobre els fons de la biblioteca. Hàbitat cooperatiu

Més informació

En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Biblioteca
Carrer Arcs 1-3, 3a planta
Barcelona

Horari

A les 19.30 h

Preu

Gratuït

© Cooperativa obrara de El Prat
Més informació

Continuen el cicle ‘Unboxing the library. Una mirada sobre els fons de la Biblioteca’, l’activitat impulsada per la Biblioteca del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per tal de donar major visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia.

En aquesta ocasió, l’arquitecta Cristina Gamboa, membre de la cooperativa d’arquitectes Lacol, comentarà a través d’una sèrie de llibres, diferents exemples d’habitatge cooperatiu.

Unboxing the Library

Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és un dels centres documentals de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.

Periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals que s’exposaran als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es durà a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.

Sessions

Sessió 1: 22 de març, Japonismes, amb Igor Urdampilleta
Sessió 2: 26 d'abril, Belgues, Belgues! amb Guillermo López
Sessió 3: 21 de juny, La intervenció a Xile amb Josep Ferrando
Sessió 4: 22 de novembre, Rossi i els postrossians amb Carolina B. Estévez
Sessió 5: 14 de desembre, Llibres King Kong: gèneres, números i casos amb Anna Puigjaner
Sessió 6: 29 de març, La ciutat en disputa! amb María García Ruiz
Sessió 7: 6 de juny, Hàbitat cooperatiu amb Cristina Gamboa

Les sessions, que es duran a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, qui va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008.

A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.

Activitats relacionades

Totes les activitats