10/02 -
18:30

Crossings/Traversées de Dominique Coulon

Més informació

Visualitza la sessió
En viu . Barcelona

Organitza

COAC
Cooperativa Jordi Capell

Lloc

sala Mirador
Plaça Nova 5
Barcelona

Horari

A les 18.30 h

Preu

Gratuït

Crossings / Traversées

Autor: Dominique Coulon
Contribucions: Luca Merlini, Claude Bonnet, Daniel Payot, Alexandra Pignol, Etienne Butzbach, Richard Scoffier
Mida: 23,5 x 29 cm. / 9.25 x 11.45 in.
Pàgines: 352
Data de Publicació: Gener 2021
Publicat per: Actar Publishers
Preu: 49€ (en venda a La Capell)

© Eugeni Pons
Visualitza la sessió Més informació

El llibre “Crossings/Traversées” explora la dimensió pública de l’arquitectura fent una nova revisió al treball eclèctic de l’arquitecte francès Dominique Coulon. La seva producció d’edificis públics il·lustra la riquesa del seu enfocament arquitectònic que juga amb el context, la llum i la materialitat per produir llocs públics que són detallats i acollidors. L’arquitectura que proposa afecta i acompanya el cos com a part d’una relació dinàmica, mobilitzant els sentits per proposar un univers específic, que pot ser alegre o dramàtic.

L’escriptura de Dominique Coulon & Associés, dues vegades nominats al premi Mies van der Rohe, reflecteix el treball de l’agència francesa i la construcció de complexes relacions espaials en diferents postures contextuals. En circumstàncies sovint difícils, els edificis afegeixen valor a les seves ubicacions transformant-les.

En la presentació del llibre comptarem amb l’autor, l’arquitecte Dominique Coulon, i el també arquitecte Ricardo Devesa.

Dominique Coulon

L'agència Dominique Coulon & Associés es va crear el 2008 a Estrasburg, a l'est de França. En negar-se a ser limitat per un mètode preestablert, Dominique Coulon busca explorar diferents maneres d'aproximar-se a l'arquitectura per tal de replantejar els espais i usos. Un procés intuïtiu que depèn en gran mesura de la naturalesa de la ubicació, la seva arquitectura sempre està composta d'elements dinàmicament imbricats.

En paral·lel amb la seva producció, Dominique Coulon també ha ensenyat a l'Escola d'Arquitectura d'Estrasburg des de 2007. Va fundar el màster en arquitectura i complexitat, on el seu mètode d'ensenyament consisteix a creuar diferents disciplines per tal de trobar una nova dinàmica en l'enfocament del projecte arquitectònic.

Activitats relacionades

Totes les activitats