14/05 -
11:00

Festes d’Arquitectura 2022: Les Corts. RE-Construïm la ciutat inclusiva

Més informació

En viu . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

C/ Pau Gargallo
Barcelona

Horari

de 12h a 14h

Preu

Gratuït

Vols descobrir més novetats de la Festa?

Aquí ho podràs descobrir
Festa d’Arquitectura 2021 © Anna Mas Fotografia
Més informació

El matí del dissabte 14 de maig tenim la destacada Festa d’Arquitectura de les Corts on RE-construïm la ciutat inclusiva convertint el carrer Pau Gargallo del campus sud de Diagonal en una zona peatonal on estimular la creativitat. Així, es portaran a terme tallers per construir estructures amb materials reciclats i es faran recorreguts en cadires de rodes per sensibilitzar per un campus accessible i inclusiu. L’objectiu d’aquesta Festa és que aquest espai públic es guanyi definitivament com espai de cohesió entre les diferents universitats, i per què no, un cop al mes, la ciència i l’art surtin al carrer per despertar vocacions professionals. Un repte que es pretén aconseguir el 2026, quan se celebri la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura.

De la mà de diverses entitats que hi col.laborem t’hi esperem per compartir les següents ACTIVITATS:

12h  Benvinguda COAC Barcelona

12.10h  Proposta UPC-Decidim Barcelona (Jordi Ros, Vicerector d’Arquitect.infraestruct.i Territori UPC)

12.50h  Presentació del Concurs Espai Terapèutic Pediatric Cancer Center Barcelona (Marina Cervera, professora investigadora Urbanisme i Ordenació del Territori ETSAB)

11-14h  Tallers “Art i Ciència al carrer”

ETSAB, Tecnologies de Baix Cost

LeonarDome (COAC Barcelona)

Taller de Cabanes de canyes efímeres (Voltes Cooperativa d’Arquitectura)

Taller d’Accessibilitat (Grup Obert Arquitectura i Acessibilitat COAC)

11-14h  Mapathon per la inclusió al Campus Sud (COAC+UPC)

 

Vols descobrir més novetats de la Festa? Aquí ho podràs descobrir

Entitats col·laboradores

Arquitectes de Les Corts COAC, UPC, ETSAB, Jordi Ros, Marina Cervera, Voltes Cooperativa d’Arquitectura, Grup Obert Arquitectura i Accessibilitat COAC, Banc del Moviment

FESTES D’ARQUITECTURA 2022

Dins del Festival Arquitectures 2022, la Demarcació Barcelona del COAC celebra 10 Festes d’Arquitectura, una per cadascun dels districtes de la ciutat. Totes aquestes Festes són presencials i obertes al públic en general, sempre respectant les mesures sanitàries de seguretat.

Organitzades pels diferents Grups Territorials d’Arquitectes de Barcelona, junt amb altres entitats com associacions de veïns, universitats, despatxos d’arquitectes o diferents escoles de cada barri, aquestes Festes tenen com a principal objectiu reivindicar un espai o un edifici emblemàtic de cada districte. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers, entre d’altres. L’objectiu final és posar en valor la professió d’arquitectes i la seva funció social adreçada sempre al servei de la ciutadania.

Activitats relacionades

Totes les activitats