Explora el coneixement escrit sobre arquitectura amb Unboxing the Library

© Centre Obert d'Arquitectura
09/03/2022 Biblioteca

La Biblioteca del COAC és el centre documental de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge, amb un fons bibliogràfic de més de 180.000 llibres i revistes, fet que la converteix en una de les més importants a nivell europeu.

Per donar més visibilitat a la riquesa documental que custodia, des d’aquest mes de març la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.

D’aquesta manera, periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals, amb temàtiques específiques per a cada ocasió, que s’exposaran als prestatges principals de l’entrada de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala.

Com a activitat per aprofundir en la temàtica escollida, en cada ocasió s’organitzarà una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.

“Unboxing the Library” és una de les novetats de la propera programació primavera-estiu del Centre Obert d’Arquitectura, i té la voluntat de difondre tant a arquitectes com a ciutadania en general el valor documental dels fons que custodia la Biblioteca i que la converteixen en un referent ineludible de l’arquitectura.

Les sessions programades per als propers mesos són:

Les sessions, que es duran a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, qui va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008.

A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.