22/02 -
19:30

ELISAVA MASTERS’ TALKS: The work of repair

Més informació

INSCRIU-TE A L' ACTE PRESENCIAL
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
ELISAVA

Lloc

Sala d'actes
Plaça Nova, 5

Barcelona

Horari

A les 19.30 h

Preu

Gratuït

© Amica Dall

La tercera sessió del nou cicle d’Elisava Masters’ Talks és a càrrec d’Amica Dall, membre fundadora d’Assemble, col·lectiu centrat en els processos socials i materials d’arquitectura, art, disseny urbà i investigació. Dall farà la ponència “The Work of Repair”

Dall està centrada en l’arquitectura i la cultura de la ciutat i el dret dels infants a la ciutat. És membre fundador d’Assemble, on va lliurar més de 15 projectes importants durant deu anys. El seu treball com a escriptora i cineasta ha estat transmès per la BBC, exhibit a la Biennal de Venècia i publicat a E-Flux, entre molts altres. Recentment va coescriure un llibre sobre el futur postcarboni per a l’arquitectura al Regne Unit amb l’estudi d’arquitectura Material Cultures, publicat per Mack Books, i col·labora en la redacció d’un volum editat per Assemble per a Common Ground sobre la concepció contemporània de allò rural. . És fideïcomissària fundadora de Baltic Street Adventure Playground i també de Theatrum Mundi, una organització de recerca d’arts creatives iniciada per Richard Sennett el 2016. Amb capacitació de postgrau en Antropologia de l’entorn construït a UCL, Amica ha ensenyat en una àmplia gamma de temes i treballs. amb nens i postgraduats. Actualment dirigeix un nou curs de seminari, Infància, Cultura, Disseny, a l’Associació Arquitectònica, està ensenyant a la Mestratge en Pràctica Situada a l’Escola d’Arquitectura Bartlett. Actualment col·labora amb l’artista Cristina Lina Fraser en una sèrie de projectes, inclosa la realització de pel·lícules participatives amb el Moviment de Nens Treballadors al Perú i l’estratègia infantil per a la Ciutat Europea de la Cultura a Chemnitz, 2024.

 

The Work of Repair
Amb “El treball de reparació”, Amica reflexionarà sobre com les pràctiques arquitectòniques i creatives poden allunyar-se de la invenció i la innovació cap al pacient i lent treball de reparació, i considerar la feina que es basa en compromisos personals o ètics a llarg termini amb els llocs, les situacions i els contextos socials. Cobrirà alguns dels primers treballs d’Assemble abans de discutir un conjunt de projectes que van reorientar les seves actituds i les de l’estudi cap a la ciutat i l’ètica rural, material i justícia intergeneracional.

Elisava Masters’ Talks

La segona edició d'aquest cicle de conferències es desenvolupa entre novembre de 2022 i maig de 2023 amb ponències a càrrec de creatius internacionals de primer nivell. La proposta vol abordar l'actualitat del disseny amb un programa de sis xerrades en les quals es compartiran experiències professionals sobre disseny, comunicació, arquitectura, art i innovació.

Els convidats d'aquesta segona edició encapçalen les llistes i les tendències del disseny contemporani, enginyeria i creativitat a nivell mundial, disciplines en les quals Elisava és referent en la seva oferta educativa des de fa més de 60 anys.


Sessions

Sessió 1: 30 de novembre - Viviane Stappmanns, comissària d'exposicions del Vitra Design Museum
Sessió 2: 25 de gener - Luna Maurer, dissenyadora d'interacció i artista de disseny multimèdia, co-directora de studiomoniker.com
Sessió 3: 22 de febrer - Amica Dall, membre fundadora d'Assemble, col·lectiu centrat en els processos socials i materials d'arquitectura, art, disseny urbà i investigació.
Sessió 4: 22 de març - Jesper Kouthoofd, cap de disseny, fundador i CEO a Teenage Engineering
Sessió 5: 12 d'abril - Lev Manovich, teòrico de la cultura digital, escriptor, artista i professor de The City University of New York.
Sessió 6: 31 de maig - Gail Bichler, directora creativa del New York Times Magazine.

Activitats relacionades

Totes les activitats