El COA cedeix la Maqueta Barcelona a la UPC durant el congrés Smart City

MAQUETA UPC © UPC
17/11/2022 El Centre

El Centre Obert d’Arquitectura (COA) ha cedit la Maqueta Barcelona a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per l’estand de l’Smart City Expo World Congress. La maqueta l’han utilitzat per a projectar els efectes del canvi climàtic a la ciutat, en un projecte del Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV). 

Aquesta és una maqueta de la ciutat de Barcelona a escala 1/4.000, propietat del COAC, que va encarregar l’elaboració al taller de maquetes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV).

La maqueta

La maqueta es va crear el 2015 per al projecte Maqueta Barcelona. Projeccions a la ciutat, amb la voluntat d’apropar a la ciutadania les diferents realitats urbanístiques i arquitectòniques de Barcelona amb a través de la projecció de diferents audiovisuals creats amb tecnologia vídeo mapping. La instal·lació va donar l’oportunitat de visualitzar allò que ens ofereix la ciutat amb la voluntat de captivar l’espectador i esdevenir un referent a l’hora de comprendre la seva evolució urbanística i arquitectònica.

La maqueta fa 12 metres quadrats -4 metres per 3 metres- i està formada per quatre peces de 2 metres x 1,5 metres. De novembre de 2015 al 2018 va estar instal·lada a la sala d’exposicions de la seu del COAC a Barcelona. El maig de 2022 la maqueta es va cedir a l’Ajuntament de Barcelona, per a l’exposició Superilla BCN.

Vídeo de l’elaboració de la Maqueta Barcelona.