Cinc nous volums d’arquitectes inèdits a la Biblioteca 

Novetats Biblioteca © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
20/12/2022 Biblioteca

La Biblioteca del COAC ha adquirit recentment cinc llibres que es poden arribar a considerar dobles novetats. No són sols llibres nous, també destaquen per recollir obres i projectes d’arquitectes i les seves firmes, dels quals la Biblioteca encara no en custodiava cap volum. Els podeu trobar als expositors de novetats de la seu de Barcelona de la Biblioteca. 

Recull heterogeni d’un total de 15 projectes acabats de la firma HozFontán, del País Basc, on s’inclouen edificis universitaris, poliesportius, edificis sanitaris, cases, edificis culturals i hotels. HozFontán es considera un dels equips més importants contemporanis del País Basc, amb l’execució de reformes del patrimoni i d’edificis de nova planta, amb una bona integració amb l’entorn i processos de construcció en sec.  

Elias Rizo Arquitectos és una firma liderada per Elías i Alejandro Rizo, especialitzada en arquitectura domèstica, amb la projecció i materialització de cases i blocs de pisos. Les seves obres es caracteritzen per una gran solidesa i confort gràcies a una arquitectura moderna aplicada a les llars unifamiliars. El llibre exposa fotografies d’alta qualitat amb plànols i seccions en detall de 19 projectes, com també tres escrits analitzant l’arquitectura de la firma. 

La firma portuguesa José Adriao Arquitectos publica un recull de 15 projectes fets entre el 2010-2020 que se’n destaquen la relació de l’entorn i l’interior de les cases, com també la preservació i clara mostra de les diferents capes temporals que conserva l’edifici. El llibre ens guia al llarg dels projectes a partir de fotografies en color, plànols i entrevistes a diferents integrants de cadascun dels projectes. 

Gustav Appell Arkitektkontor és una firma escandinava d’Estocolm fundada el 2007 amb projectes molt diversos, des de cases, oficines i edificis públics. El mateix equip té l’objectiu principal de crear obres construïbles, aplicant la innovació, funcionalitat i simplicitat com a complement. El llibre recull fotografies en color i plànols detallats de quatre projectes, com també una entrevista en anglès amb els tres arquitectes principals de la firma.  

Miquel Adrià defineix l’arquitectura de S-AR com a “sintètica i reductiva en els seus elements, econòmica i honesta en els seus materials, però al mateix temps precisa i elegant en l’ús i col·locació d’aquests”. El llibre recull una varietat de projectes de la firma mexicana, des d’obres més experimentals a cases modernes, amb fotografies i plànols de cadascun.