1a Mostra d’Arquitectura Garraf – Alt Penedès

Mostra Garraf Alt Penedès © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
19/10/2022 Descobreix

El 6 d’octubre es va fer entrega de diplomes per a seleccionats i guardonats de la 1a Mostra d’Arquitectura Garraf – Alt Penedès. L’acte va tenir lloc al Museu Can Papiol, a Vilanova i la Geltrú.

La 1a Mostra d’Arquitectura del Garraf – Alt Penedès, organitzada pel COAC a través de la seva representació a les dues comarques, té l’objectiu principal de contribuir al coneixement i valoració de l’arquitectura que s’està realitzant en l’àmbit territorial de les dues comarques. En aquesta primera edició, el jurat de la Mostra ha decidit seleccionar 14 obres com a guardonades i 11 com a finalistes de la modalitat I (edificació) d’entre les 86 que s’han presentat a la convocatòria:

Obres guardonades

-Projecte executiu i direcció d’obra de l’ampliació del Club Nàutic Vilanova. Miquel Mas Arquitectes SLP.  

-Escola Solar Sant Jordi, a Vilanova i la Geltrú. GATPA arquitectes, David Tapias Monné, Àlex Gallego Ubano, Jordi Adell Roig, Gerard Puig Freixas. 

-Escola Agnès, a Sitges. NOGUÉ·ONZAIN·LÓPEZ, Arquitectes slp, Fèlix López, Joan Nogué, Txema Onzain.  

-Museu de les cultures del vi de Catalunya (VINSEUM), a Vilafranca del Penedès. Arquitecte Santiago Vives Sanfeliu.

-Rehabilitació de Cal Ros i Cal Moro, a Subirats. STEM arquitectes, Esteve Aymerich i Serra, Inés de Rivera Marinel·lo, Ton Salvadó i Cabré. 

-Casa Germans Soler, a Vilafranca del Penedès. STEM arquitectes, Esteve Aymerich i Serra, Inés de Rivera Marinel·lo, Ton Salvadó i Cabré. 

-Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar aïllat, a Sant Sadurní d’Anoia. Vidal i Solanes arquitectes scprof, Oriol Solanes, Anna Vidal. 

-Rambla Sant Francesc, a Vilafranca del Penedès. Vora arquitectura scpp, Pere Buil Castells, Toni Riba Galí. 

-Parc i Plaça a St. Pau d’Ordal, a Subirats. Arquitectes Kathy Lindstrom,  Iñaki Ozcáriz Raventós.

-Casa Casernes, a Vilanova i la Geltrú. Arquitectes CAVAA Oriol Vañó, Jordi Calbetó. 

-Spring in Pantone 375C – Celler Mas Rodó, a Mediona. SALA FERUSIC Arquitectes. Carles Sala Roig, Relja Ferusic Manusev. 

-Reviscolament del Molí de Cal Xerta, a Sant Pere de Riudebitlles. TALLER 9s ARQUITECTES SCP, Oriol Cusidó, Irene Marzo. 

-Restauració i ampliació de la Casa de la Festa Major, a Vilafranca del Penedès. Arquitectura Genís Planelles slp, Mariona Genís Vinyals, Jordi Planelles Salvans.  

-El pati de Can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia. MEATS Elisava + Estudi Queralt Suau, Roger Paez, Jordi Queralt, Toni Montes. 

Menció Especial Diputació de Barcelona

La Menció Especial Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà va ser per Penedès 360, del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Cristina Montserrat Bages, arquitecta, i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística del Penedès. Modalitat II. La ruta Penedès 360° són rutes per etapes i circulars us apropa al mar, us acompanya entre vinyes i us fa enfilar fins a dalt de la muntanya. Es tracta de rutes per etapes i circulars, accessibles, que s’han adaptat per a cada modalitat de bicicleta i que permeten descobrir el territori. 

Acte d’entrega de guardons

L’entrega de guardons i distincions va anar a càrrec de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, el comissari de les Mostres d’Arquitectura del COAC, Francesc Camps, i membres del Jurat de MODs. L’arquitecta del Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, Montserrat Montalbo, va fer entrega de la Menció Especial del Premi Diba. També van haver-hi Intervencions d’Irene Raya, corresponsal del COAC a Vilanova i la Geltrú, i Josep Torrents, coordinador del grup territorial Garraf/Alt Penedès COAC. Durant la presentació, Bestraten va destacar la importància del desplegament territorial, per apropar el COAC a tots els arquitectes de la Demarcació i alhora apropar els arquitectes a la societat. Per la seva banda, Camps va recordar el paper de les Mostres d’Arquitectura del COAC, que és posar en valor la feina dels arquitectes, la iniciativa dels promotors, i difondre l’arquitectura més rellevant de les comarques. A més, ajudar a crear un fons documental i a reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats.

Durant l’acte va haver-hi la interpretació musical de l’arquitecta i violinista, Carmina Font, Marina Parellada (cel·lo) i Albert Flores (viola).

 Visualitza el vídeo de la Mostra.

Visualitza les notícies de Canal Blau i Eix Diari sobre l’acte de lliurament dels guardons.